Dödshotad – av poliser

Svenska modellen avslöjade mutorna från Indiens maffia

Foto: lucky mångårda
Lucky Mångårda arbetar som modell.
NYHETER

Med hjälp av dolda kameror avslöjade svenskan Goapolisens samarbete med maffian.

Nu hotas hon till livet.

– Jag tänker inte låta mig skrämmas av dem, säger Lucky Mångårda Amori.

Foto: lucky mångårda
Lucky Mångårda Amori var tidigare tillsammans med den indiske knarkkungen Atala.

Den svenska modellen och före detta dokusåpastjärnans avslöjande har slagit ner som en bomb inom den indiska polisen.

Fem högt uppsatta poliser och flera knarklangare har gripits. Nu väntas flera gripanden och Lucky menar att hon, tack vare ­filmerna, kan bevisa hur Goapolisen systematiskt samarbetar med knarkmaffian.

– Jag ville visa hur korrupt det är. Det är så det funkar i Indien – polisen säljer knark och låter sig mutas av knarkhandlarna och så låter de dem hålla på helt öppet, säger Lucky Mångårda Amori.

Skulle skicka män

Lucky var tidigare tillsammans med den kände knarkkungen Atala och det var under sitt förhållande med honom som hon fick upp ögonen för Goapolisens metoder.

– Det var poliser som kom till vårt hus varje dag. Jag har träffat dem när de hämtat sina mutor. De är så giriga, säger hon.

Efter avslöjandet har Lucky dödshotas av polisen.

– De sa att de skulle skicka upp två män till Sverige för att döda mig och att de kommer jag kommer få fly för resten att mitt liv, säger Lucky Mångårda Amori.

Trots det vägrar hon låta sig skrämmas.

– Det är klart att man blir lite rädd, men samtidigt ser jag ingen verklighet i hoten. Jag har varit i Indien senast i februari och har inte haft det minsta problem. Om jag skulle få problem så har jag mer material som jag kan lägga ut på nätet. Då gräver de sin egen grav, säger hon.

”Det bästa jag gjort”

I det ännu opublicerade materialet säger Lucky att hon har bevis för att en polis, vars pappa är en högt uppsatt politiker i landet, är inblandad i samarbetet med maffian.

– Jag ser det som en livlina. Den polisen är den som kan ställa till med mest problem så jag är glad att jag har så mycket material sparat.

Avslöjandet har även fått resultat på politisk nivå. Enligt indiska media har den indiska inrikesministern lovat att gå till botten med korruptionen.

– Det här är det bästa ­jag gjort i hela mitt liv och det känns bra att filmerna har hjälpt och att jag lyckats få flera poliser gripna. Men samtidigt känns det ­hopplöst. Det kommer alltid komma nya poliser som vill tjäna pengar, säger Lucky Mångårda Amori.