Han är efterlyst för motorsågsmassaker

Jose jagas av polisen - kapade av fruns huvud

NYHETER

Skräckfilmen Motorsågsmassakern blev verklighet i Texas i USA i måndags.

49-årige Jose Corona kapade sin frus huvud med en motorsåg och släpade ut kroppen på gatan utanför deras hem.

En polispatrull hittade sexbarnsmammans söndertrasade kropp i en blodpöl utanför familjens hus i staden Lewisville. Från kroppen ledde ett blodspår med hårrester in mot familjens hus.

På uppfarten hittade poliserna en vit pickup-lastbil med två blodiga motorsågar på flaket. Den ena var fortfarande igång.

Erkände på telefon

Strax efteråt kom en yngre kvinna och man till huset. Det visade sig vara den döda kvinnans dotter med man, som också bodde i huset. De hade åkt iväg tidigare på dagen för att hämta sin dotter i skolan. På vägen hem hade Jose ringt dem när de satt i bilen och sagt att han ”hade gjort det, att han hade dödat henne och tänkte släpa kroppen till grannen.” Det yngre paret försökte då ringa mamman, men fick inget svar.

Det var till en början oklart om kvinnan redan var död när hon dekapiterades. Obduktionen visade emellertid att hon var vid liv när hennes huvud sågades av.

Stal en bil

Polisen i Texas har bett den amerikanska federala polisen FBI om hjälp att hitta Jose Corona. Han förmodas ha lämnat mordplatsen i en guldfärgad Ford, som han stulit på en bilfirma i närheten under förevändningen att han ville provköra bilen.

Enligt polischefen Kevin Deaver är det första gången som Jose Corona hamnar i klammeri med rättvisan. Paret ska dock ha haft problem i sitt äktenskap den senaste tiden, säger han till Dallas Morning News.

Här kan du läsa polisrapporten.