Skottlossning i Stockholm City

"Jagade man och sköt honom"

Foto: p-o sännås
Skottlossningen skedde på Sveavägen i Stockholm.
NYHETER

Polisen har gripit en man som misstänks ha avlossat flera skott i centrala Stockholm.

En man skottskadades – efter att ha jagats av skytten.

– Skytten hade en silverfärgad pistol och sköt ned en annan man, berättar ett vittne.

En man blev under eftermiddagen beskjuten på Sveavägen i centrala Stockholm. På fredagskvällen kunde polisen hålla ett kort förhör med den skottskadade mannen på sjukhuset. Polisen vill dock inte uttala sig om huruvida skottdramat handlade om någon form av uppgörelse.

– Mannen har skottskador, men motivet är okänt, säger Towe Hägg.

Larmet inkom vid 16-tiden.

– Den skottskadade personen har lämnat platsen i en personbil. Även skytten ska ha lämnat i bil, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

På sjukhus

– Rubriceringen är mordförsök så det finns anledning att ta detta på allvar. Vi har precis stoppat en bil vars förare vi kontrollerar på Odenplan, säger Towe Hägg först.

Lite senare säger hon:

– Mannen är gripen för att ha skjutit mot en annan man. Det handlar om försök till mord. Den skjutne är på ett sjukhus, men jag vill inte säga något om hans skador, säger Towe Hägg.

" Hade silverfärgad pistol"

En medelåldersman satt på en buss när han såg hur två män kom springande på gatan. De jagade en annan man och en av de jagande männen hade en pistol i handen. Plötsligt öppnade han eld – framför ögonen på busspassagerarna som tog skydd genom att kasta sig på golvet.

– Han hade en silverfärgad pistol som han sköt efter mannen med, det var bara tre meter från mig och de andra. Det lät poff, poff, som ett finkalibrigt vapen. Minst två skott. En tjej bredvid mig på bussen hoppade ner på golvet för att ta skydd. Det var som en dålig B-action. Folk på bussen var så klart skakis, berättar mannen som vill vara anonym.

– Mannen som skottskadades drogs in en bil som snabbt försvann.

Dragna vapen

Enligt ett vittne som stod och väntade på bussen i centrala Stockholm sköts mannen i nacken av förföljaren. En man greps lite senare, polisen misstänker att det handlar om skytten.

– Fyra eller fem piketbussar från polisen stoppade en bil. Runt tio-tolv poliser kom ut med dragna vapen och slet ut en kille ur bilen. Poliserna letade sedan igenom bilen. De verkade veta vad de var ute efter. Det förekom inga skott, säger ett annat vittne.

Polisens tekniker arbetar nu med att säkra spår i den bil som stoppades och togs i beslag.