Kidnappad bankirhustru hittad död

NYHETER

Bankchefen lämnade lösensumman på motorvägen som de tyska kidnapparna krävde. Strax före hade han hört fruns ord i telefon: De hotar att döda mig.

Nu har bankirhustrun Maria Bögerl hittats död.

Polisen uppger att Maria Bögerl, 54, påträffades död i ett skogsparti nära sitt hem i Heidenheim i delstaten Baden-Württemberg i södra Tyskland.

Den 54-åriga kvinnan fördes bort från hemmet för tre veckor sedan av kidnappare som sedan krävde lösen. Den tyske bankiren Thomas Bögerl fick ett samtal till kontoret. Klockan 11.20 ringde en okänd person och sa att hans fru tagits som gisslan. Kidnapparen begärde sedan flera hundra tusen euro för att släppa tvåbarnsmamman Maria Bögerl.

Bilen var borta

Pengarna skulle lämnas på motorvägen i Heidenhem. Kidnapparen hade ett specifikt krav – att lösensumma måste lämnas i ”tyskmärkta” eurosedlar.

Knappt en timme tidigare hade bankchefen pratat i telefon med sin fru, som då befann sig i parets hus i staden Heidenheim i tyska Baden-Württemberg. Men efter samtalet upptäckte han att frun var försvunnen. Hennes bil, en svart Mercedes A-klass, var också borta.

"De hotar att döda mig"

Lite senare fick bankiren höra fruns röst i telefon:

– De hotar att döda mig, var det enda hon hann säga.

Bankiren lämnade pengarna, enligt uppgifter i tyska medier runt 2,8 miljoner svenska kronor, på det begärda stället, nära motorvägen A7 mellan Heidenheim och Oberkochen. Men något gick fel.

– Trots att alla krav uppfyllts har pengarna inte plockats upp, sa en av polisens utredaren, enligt tyska tidningen Bild.

Pengarna låg kvar på motorvägen, kidnapparna och offret försvann spårlöst.

Jagades av specialstyrkan

Det resulterade i ett jättepådrag – gärningsmännen jagades av 350 poliser från tyska specialstyrkan, SEK.

Sökandet pågick i ett skogsområde i delstaten Baden-Württemberg, där man trodde att kvinnan kunde ha dumpats.

Specialstyrkorna hade hjälp av cirka 50 spårhundar och en helikopter med värmekamera. Kvinnans mobiltelefon hittades i skogen intill motorvägen.

Jakten på förövarna har inte givit något resultat.