Gäng hoppade på offrets huvud

Brutal misshandel i natt

NYHETER

Två yngre män misshandlades svårt vid Centralplan i Falun natten till söndagen. Misshandeln utfördes av sju, åtta gärningsmän, som bland annat hoppade på det ena offrets huvud.

– Det var en riktigt ful misshandel. Han blev först nedslagen, sedan hoppade man på hans huvud med flera frakturer, bland annat ett krossat okben som följd, säger Göran Lekander, länsvakthavande vid polisen i Dalarna.

Polisen har inga närmare uppgifter om offret, som fördes till Falu lasarett där han opererades. Det är oklart om skadorna är livshotande.

Det andra offret, en 18-årig man, överfölls ett 30-tal meter längre bort och blev slagen med en grövre gren och en glasflaska i huvudet. Han fördes till Falu lasarett med ett flera centimeter stort jack i bakhuvudet.

En gripen

Enligt Göran Lekander var de offren inte i sällskap med varandra.

En 21-åring har gripits. De övriga gärningsmännen var tidigt på söndagen ännu på fri fot.

– Vi arbetar med inre spaning. De är i nuläget misstänkta för grov misshandel om åklagaren inte väljer att höja det till försök till mord, säger Göran Lekander.

I Falun pågår festivalen Falukalaset och i samband med det greps ytterligare en man för grov misshandel. Kalaset har fört med sig en hel del fylla och bråk, uppger polisen.

TT