Misstänkta dubbel- mörderskan talar inte med polisen

NYHETER

VÄXJÖ. Snart väcks åtal mot den 34-åriga kvinna som misstänks för dubbelmordet i påskhelgen på två män i Växjö.

Kvinnan, som först uppgav att hon dödat två män, vill nu inte längre prata om saken.

– Man har gjort ett flertal försök, men min uppfattning är att hon inte längre vill prata om det, säger kammaråklagare Anna-Karin Schoultz till TT.

Slutit sig

Något erkännande har inte gått att få från kvinnan. Från att ha berättat ganska mycket vid den första häktningsförhandlingen, där hon kollapsade och akut fick föras till den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö för vård, har hon slutit sig mer och mer och bara berättat brottstycken.

Men utredningen är ändå klar för åtal på onsdag.

– Jag tycker att jag har bevis nog för åtal och fällande dom, bland annat genom den tekniska bevisningen, säger Anna-Karin Schoulz.

Rättspsykiatrisk undersökning

Kvinnan greps efter att förvirrad och nerblodad ha berättat för medpassagerare på en buss att hon dödat två män. Männen, 41 och 70 år gamla, hittades med svåra stick- och skärskador på två skilda adresser.

Växjö tingsrätt har beslutat att kvinnan ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den är dock inte inledd ännu.

Kvinnan har tidigare varit tvångsintagen för psykvård. Landstinget Kronoberg har i en internutredning konstaterat att hennes tillstånd hade bedömts förbättrat när hon skrevs ut våren 2009.

FAKTA

Släpptes från tvångsvård

• De båda männen, 41 och 70 år gamla, hittades med svåra stick- och skärskador på två skilda adresser i Växjö på påskdagen.

• 41-åringen var död när han hittades av anhöriga strax efter klockan 9 på morgonen i sin lägenhet.

• Den 70-årige mannen slog själv larm klockan 10.27. Han hittades svårt skadad utanför sin lägenhetsdörr och kunde inte räddas till livet.

• Den 34-åriga kvinnan, som greps på en buss, hade haft en relation med 41-åringen och var på något sätt även bekant med 70-åringen. Hur vill varken polis eller åklagare berätta.

• Hon togs in för psykiatrisk tvångsvård i december 2008, men skrevs ut i mars 2009 eftersom tillståndet då bedömdes förbättrat. Hon har sedan inte velat ha kontakt med psykiatrin.

Källa: Polisen, Landstinget Kronoberg (TT)

TT