Dömd för sex våldtäkter – överklagade

I dag mildrade hovrätten domen

NYHETER

Under flera år härjade den 34-årige svarttaxichauffören i Malmö.

I mars dömdes han för sex våldtäkter och ett våldtäktsförsök – en dom han överklagade till hovrätten.

i dag mildrade hovrätten domen.

34-åringen dömdes till sju års fängelse och livstids utvisning från Sverige av Malmö tingsrätt, men eftersom han nekade till brott överklagade han domen.

Men även åklagaren och flera av offren har överklagat domen som de tyckte var för mild.

I dag klockan elva kom hovrättens utslag.

Hovrätten ogillar en våldtäkt

De mildrar domen med ett år, mannen får istället sex års fängelse. 34-åringen är nu heller inte längre utvisad på livstid utan till år 2025.

Hovrätten ogillar en av våldtäkterna, den som bedömdes som grov. De tror att kvinnan blivit våldtagen men de anser det inte styrkt att det är just 34-åringen som var förövaren.

Nekar

Den 34-årige mannen slog alltid till på sena nätter och tidiga mornar. Han har plockade upp ensamma kvinnor utanför krogar och nattklubbar och erbjöd dem skjuts hem.

Men i stället överföll han dem och våldtog dem.

– Jag försöker skrika men det är svårt för det enda man har i huvudet är att få bort honom, har ett av offren sagt.

Mannen själv har nekat till alla brott. Vissa av våldtäkterna har han påstått aldrig har ägt rum, i de fall där hans sperma faktiskt hittats på kvinnorna har han påstått att det handlat om frivilliga samlag.

"Trodde jag skulle dö"

Ett av offren har berättat i polisförhör att hon åkte med mannen i hans svarttaxi i april förra året. Hon kom med tåg till stationen i Malmö och tog en svarttaxi då hon inte hade så mycket pengar.

När hon reagerade på att mannen körde fel väg smällde han till henne och hotade henne med en mattkniv. Sedan genomförde han en fullbordad våldtäkt.

– Han drog in mig bakom ett skjul och jag tänkte att om jag inte ger upp blir jag dödad. Han slet av mig blusen och drog ner mina trosor.

– Jag var livrädd och trodde jag skulle dö.

FAKTA

Dessa våldtäkter dömdes mannen för

Våldtäkt, 25 januari 2007.

Kvinna överfölls på Hantverkaregatan i Malmö. 34-åringen drog omkull henne och slet av henne kläderna på underkroppen innan han la sig över henne. Hon har tillfogats smärta, hudavskrapningar, blåmärken och rodnad. Personer som träffade kvinnan efteråt ska vittna.

Dna-spår hittades i hennes trosor.

– Frivilligt samlag, hävdar 34-åringen.

Grov våldtäkt, 25-26 april 2009.

Svarttaxikund blev körd ner till Öresundsstranden där 34-åringen slog henne, riktade en kniv mot hennes hals och hotade döda henne. Han tog också tag om hennes hals och slängde sand i ansiktet på henne, drog henne längs marken och slet av hennes kläder innan han tvingade sig på henne.

Vittnen ska berätta om hennes upprivna tillstånd efteråt.

– Aldrig hänt, säger 34-åringen.

Våldtäkt, 21 maj 2009.

Kvinna överfalls på Kronotorpsgatan i Malmö. Mannen tog tag i henne och drog omkull henne, drog av kläderna på hennes underkropp och tvingade sig på henne. Av våldet fick hon smärta, ömhet, andnöd och blödningar.

Vittnen finns. Fem dagar efter våldtäkten sökte 34-åringen upp kvinnan som omedelbart kontaktade polisen.

Dna-spår från 34-åringen hittades i hennes trosor och slida samt på platsen.

– Frivillig sex, uppger 34-åringen.

Våldtäkt, 27 maj 2009.

Svarttaxikund blir våldtagen på Aspgatan i Malmö. Mannen tar tag i henne, drar av kläderna på underkroppen, håller för hennes mun och lägger sig över henne. Hon drabbas av smärta och andnöd. Personer hon efteråt träffade på platsen ska vittna om hur uppriven hon var.

– Aldrig hänt, förklarar 34-åringen.

Våldtäkt, 14 juni 2009.

Kvinna överfalls på Mäster Henriksgatan i Malmö. Mannen tar tag i henne och drar omkull henne, sliter av hennes kläder på underkroppen och våldtar henne. Ett vittne hittar kvinnan liggande skrikande på platsen och polisen larmas omedelbart dit.

Dna-spår från 34-åringen hittas i kvinnans trosor.

– Hon ställde själv upp, säger 34-åringen.

Våldtäkt, 30 juli 2009.

Svarttaxikund överfalls och våldtas på Östra Varvsgatan i Malmö. När hon lämnat bilen drar mannen ner henne på marken och sliter av kläderna på hennes underkropp och tvingar sig på henne. Även hon har direkt efter våldtäkten upprivet berättat för personer som ska vittna.

Dna från 24-åringen fanns i kvinnans kläder och slida.

– Hon hade frivillig sex med mig, säger 34-åringen i förhör.