”Det var blod överallt”

Läsarnas egna berättelser om osäkra studentflak

Foto: Tommy Mardell
2007 skadades flera studenter när de föll handlöst från ett studentflak vid Sankt Eriksplan i Stockholm.
NYHETER

En blev kraftigt misshandlad.

En annan fick en deformerad vadmuskel.

Och en tredje behövde sys runt ögat.

Här är Aftonbladets läsares egna berättelser om mardrömsturer på studentflak.

”När jag tog studenten 2002 så hamnade vi bredvid ett annat flak inne i stan. Dom var bra mycket mer fulla än vad vi var och började oprovocerat kasta fulla ölburkar mot oss. Jag ställde mig vid kanten och bad dem lägga av när en ung tjej kastar en stor flaska Absolut Vodka i full kraft. Flaskan träffar mig under ögat. Jag svimmade direkt och vaknade upp av att det var blod överallt. Mina vänner stod över mig och hade panik. Det slutade med Karolinska, ett par stygn och ett förstörd studentdag.”

Signaturen Colomba

”Min sons så efterlängtade flaktur slutade förra året efter cirka 20 minuter med att en av killarna kastade ut en flaska och alla blev avkastade – vilket resulterade i att han som kastade blev kraftigt misshandlad, sparkad i huvudet och fick hämtas av ambulans. Vi vet än idag inte hur det gick med den drabbade – min son gick därifrån efter att försöka skilja dom åt och struntade sen i att gå på den planerade festen på kvällen… inte ett av hans trevligaste minnen i livet!”

Signaturen Solveig

”Min man skadades när flaket välte i en kurva när han tog studenten. En kompis till oss gick intill var mycket nära att bli klämd under vagnen. Det är många år sedan nu, men min man pratar fortfarande ofta om detta. Han brukar nämna att hans första kostym gick sönder första dagen han bar den…”

Signaturen Jenny

”När jag åkte studentflak 2005 så byggde vi en bänk som man var tvungen att ha för att det skulle vara "tillåtet" att åka på hökärre-flaket. Man var alltså tvungen att kunna sitta någonstans.
Ingen satt på bänken utan väldigt många stod på den här bänken, vilket den inte var byggd för. Detta resulterade i att mitt ben kilades fast mellan all vikt av studenterna och golvet i kärran. Jag fick rycka loss benet och vågade inte se ner för jag var 100 % säker på att det var brutet. Tur nog var det inte brutet men det resulterade i en väldig smärta i benet under flera veckor och en, än idag, deformerad vadmuskel.

Signaturen Marcus