"Whitney Houston borde ta time out"

NYHETER

Är det skulder, storhetsvansinne, oärliga vänner eller personliga problem som som driver Whitney Houston ut på en världsturné just nu?

– Hon borde ta en time out, säger Andreas Carlsson, musikproducent.

Foto: FOTO: SCANPIX
Andreas Carlsson.

Andreas Carlsson, musikproducent och tidigare Idol-jurymedlem, har jobbat med flera stora världsstjärnor. Han är själv ett Whitney Houston-fan.

– Det svåraste för en så stor artist är att hålla kvar fötterna på jorden. När man tappar bort sig själv och inte lyckats omge sig med en sfär av ärliga människor så är livet rätt mörkt, säger han.

"Fastnat i ekorrhjul"

Vem stoppar då en skenande världsartist som kan vara på väg att skämma ut sig?

– Det är nog svårt att stoppa någon som hamnat i ett sådant ekorrhjul. Hon borde ta en time out. Vi har sett den här storyn hundra gånger och det är beklagligt, säger Andreas Carlsson.

60-plussaren Mick Jagger ska en gång ha sagt: "I'm a song man", som svar på frågan om när han skulle lägga av med sina framträdanden.

Britney Spears, Michael Jackson och Guns N' Roses-sångaren Axl Rose borde förmodligen alla ha fått rådet att hålla sig borta från scen när de mått som sämst.

Kan vara sjuk

Dan Katz, psykolog och psykoterapeut, tror att "svansen" kring stora världsstjärnor kan vara en av förklaringarna till att många inte slutar i tid eller tar en paus.

– De här artisterna har en massa folk som lever på dem. Folk pressar dem att jobba fast de egentligen borde vila. Det handlar om pengar.

Dan Katz har svårt att tro att Whitney Houston inte skulle vara medveten om att hennes framträdande inte låter bra.

– Man vet inte om hon är under påverkan av droger eller om hon är sjuk. Så pass dåligt omdöme tyder på att personen har tappat verklighetsförankringen, säger han.