Pojke hamnade under åkgräsklippare

Satt fast en timme – brändes svårt

NYHETER

Pojken klippte gräset med en åkgräsklippare när maskinen välte.

Pojken hamnade under det kokheta fordonet.

– Han låg klämd och bränd där i en timme innan han hittades, säger Rolf Olausson, chef för beredskap vid Räddningstjänsten.

Pojken, 15-20 år, klippte gräset på en tomt i Lur, Bohuslän, med en åkgräsklippare när maskinen plötsligt välte vid en slänt. Pojken hamnade under åkgräsklipparen där han fastnade. Han försökte men kunde inte göra sig hörd. Samtidigt brände han sig svårt på den heta underdelen på maskinen.

Brändes under en timme

– Han låg där under en timme innan han hittades av en granne ocn ett syskon som kom hem, De båda lyckades dra fram honom och gjorde det verkligen jättebra. Då hade han kläm- och brännskador på kroppen, men inga skärskador, säger Rolf Olausson, chef för beredskap vid Räddningstjänsten.

Pojken kördes till sjukhus med ambulanshelikopter med allvarliga skador. Enligt Räddningstjänsten är detta en mycket ovanlig olycka.

– Jag har aldrig varit med om detta tididigare, säger Rolf Olausson.

Polisen i Västra Götaland sa först att det är oklart hur den drabbade mår och vilken typ av räddningsinsats som behövs. SOS har larmat om att mannen på något sätt befinner sig under sin åkgräsklippare.

ARTIKELN HANDLAR OM