Räven anföll Ann-Catrin

Var galen och försökte bita mor och dotter

Ann-Catrin Hansson, 45, lyckades fånga den blodtörstiga räven på bild.
NYHETER

Räven raskade över altanen.

Sedan gick den till attack mot Ann-Catrin Hansson, 45, och hennes mamma.

– Den var galen och försökte bita oss, säger Ann-Catrin.

Lördagsnatten i Keskijärv i Norrbotten var lugn och stilla. Ann-Catrin Hansson låg och sov i stugan men vid 4-tiden vaknade hon av att någon härjade ute på altanen. När Ann-Catrin försiktigt tassade fram och tittade ut på altanen blev hon förvånad över att se en räv stå där ute. Den hade bökat av locket till en kylbag där det låg en del mat förvarat. Men det var först när Ann-Catrin försökte att mota bort räven som det blev obehagligt.

Beväpnade sig

– Räven sprang rakt emot mig, den ville väl skydda maten och var väldigt aggressiv. Då gick jag in och hämtade min mor för jag kände att jag inte ville lämna maten där bara.

Detta var bara början. Beväpnad med bland annat en trädgårdshacka gick dock mor och dotter bet på att få bort räven från altanen.

– Ögonen såg inte friska och den gjorde flera aggressiva huggande utfall mot mig och min mor. Vi hade olika trädgårdsredskap som vi försökte att värja oss med när den kom på oss. Jag fick in några ordentliga slag med en glasflaska i huvudet på den och mor min med ett trädgårdsredskap. Men ändå fortsatte den att attackera gång efter annan och försöka bita oss.

Varnat grannarna

Räven reagerade inte på vare sig slag eller skrik. Mor och dotter tvingades kasta in handduken. De sprang in och låste dörren. Först efter två timmar lämnade gärningsräven verandan. Ann-Catrin har sedan det räviga uppdraget natten mot söndagen varnat sina grannar. Hon funderar även på att ringa polisen.

– Jag aldrig varit med om detta under alla år och det var både otäckt och chockerande. Jag vet inte vad som kan ha hänt med den. Den måste ha varit sjuk eller väldigt hungrig, så här i efterhand borde man ha låtit maten ha varit kvar där ute.