34-årig kvinna åtalas för dubbelmord

NYHETER

En 34-årig kvinna som misstänks för morden på två män i Växjö i påskhelgen åtalas i dag, efter en förundersökning som svällt till närmare 600 sidor.

När kvinnan greps hade hon förvirrad och med blodiga kläder berättat för medpassagerare på en buss att hon dödat två män. Den ene, en 41-åring, har hon haft en relation med. Den andre mannen, en 70-åring, ska kvinnan på något sätt ha varit bekant med, men varken polis eller åklagare har hittills velat berätta mer om det.

Männen hittades döda med svåra skär- och stickskador på två skilda adresser i Växjö.

Kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz har tillsammans med Kronobergspolisens utredningsledare Stefan Karlsson kallat till presskonferens i polishuset i Växjö under förmiddagen för att presentera sitt åtal.

Kvinnan har inte erkänt men berättade, enligt polisen, ganska mycket fram till den första häktningsförhandlingen när hon kollapsade och fick tas till akutvård vid rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Åklagaren säger sig ändå ha nog med material för åtal och fällande dom, bland annat teknisk bevisning.

Den 34-åriga kvinnan har tidigare varit tvångsintagen för psykvård, men bedömdes må bättre när hon skrevs ut förra våren.

TT