”Man ska känna sig peppad av tidningen”

Ett ögonblick...

1 av 2
Anna Kult, redaktör för Sofis mode.
NYHETER

Anna Kult, 39, redaktör för Sofis mode som ökar mest av Aftonbladets bilagor.

– Det är helt fantastiskt. Vi har ökat i varje mätning sedan vi startade. Vi är fortfarande Sveriges största modetidning.

Vad beror det på?

– Jag tror att svaret är att vi lyssnar på våra läsare. Vi utvecklar hela tiden produkten och ingen tidning ska vara den andra lik. Vi försöker helt enkelt göra en tidning utan pekpinnar som är lustfylld och inspirerande på bred front. Man ska känna sig peppad och inte tyngd av måsten efter att ha läst tidningen – och det tror jag att vi lyckats med.

Vad är roligast med att göra Sofis mode?

– Det roligaste är att det känns som att vi inte har gjort allt. Vi har så himla mycket kvar som vi kan göra. Jag har en fantastisk redaktion där det bubblar av nya idéer.

Vad skulle Sofis mode vara utan Sofi Fahrman?

– Det skulle inte vara Sofis mode direkt. Hon är själv en sådan sprudlande personlighet. Det är hon som är förebilden och kvalitetsgaranten för tidningen. Hon är helt väsentlig för den här produkten.

Är du själv en modeslav?

– Nej, inte alls. Det är det som är så skönt med Sofis mode. Det är inte på blodigt allvar. Mode är en guldkant på tillvaron och det finns inga rätt eller fel. Sofis mode funkar även för oss som inte är riktiga modenördar.

Men trots det, som redaktör för Sveriges största modetidning, är det okej att komma i Foppatofflor på jobbet?

– Nej, det kan man inte. Lite stil får det lov att vara.

Hur ska ni göra Sofis mode ännu bättre?

– Till hösten kommer det en massa roliga nyheter. En spännande bloggare är på ingång, sedan blir det en ny New York-resa. Vi kommer också utveckla kontakten med läsarna ännu mer och förhoppningsvis göra ännu mera webb-tv. Målet är att finnas i alla kanaler och vara den största modeportalen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det blir solsken på fredag när ungarna har skolavslutning.