Räcket gav vika 13 personer skadade

Foto: Mats Högdahl/EPS
NYHETER

Mitt under den stora studentfesten på en krog i Umeå gav ett trappräcke vika.

13 personer skadades och fick föras till sjukhus.

Klockan 23.38 larmades polisen till krogen Teatercafét TC i Umeå där ett trappräcke hade rasat. Minst 13 personer skadades och fördes till Norrlands universitetsjukhus.

Dominoeffekt i trappan

Räcket rasade mitt under en stor studentfest.

– Det stod fullt med folk i trappan och det uppstod en dominoeffekt. Räcket gav vika och människor föll på varandra, säger räddningsledare Hans Forsman till Västerbottens Folkblad.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

5 av 13 skadade fick under natten lämna sjukhuset, och en person lades in på en vårdavdelning, meddelar sjukhuset på fredagsmorgonen.

– De har moderata skador de som har kommit till sjukhuset än så länge. Det är frakturer bland annat, säger Noomi Jonsson, tjänsteman i beredskap på landstinget.

"Många känner någon i olyckan"

Alla gymnasieklasser i Umeå ska ha haft en gemensam studentfest på Teatercafét under torsdagskvällen. Omkring tusen personer uppges ha varit på festen.

– Räcket rasade in och folk rasade på varandra. Det blev total panik, säger en student som stod alldeles intill trappan när olyckan inträffade.

Studenten Hugo Källström var en annan av festdeltagarna.

– Det är tråkig stämning just nu, det är många som känner folk som var med. Nu börjar de flesta komma ut, säger han till Aftonbladet strax efter 00.30.

ARTIKELN HANDLAR OM