19-årig kvinna hittad på fält efter mordförsök

Foto: SCANPIX/KRISTIANSTADSBLADET
NYHETER

En 19-årig kvinna vårdas på sjukhus för livshotande skador. Polisen misstänker att hon dragits in i en bil i Kristianstad och släppts av på Näsby fält.

En 20-årig man har anhållits misstänkt för människorov och mordförsök.

Enligt polisen är han bekant med den 19-åriga kvinnan.

Kvinnan fördes först till Centralsjukhuset i Kristianstad och sedan till neurokliniken i Lund där hon fick genomgå en huvudröntgen. Senare på fredagskvällen opererades hon och hennes tillstånd var då fortfarande kritiskt. Enligt Centralsjukhuset i Kristianstad var kvinnan svårt misshandlad när hon först kom in dit.

– Hon har framför allt huvudskador och hennes tillstånd är livshotande, säger Ingvar Widell, vid polisen Kristianstad.

Kom inte till möte

Kvinnans pappa släppte av henne i en bil på Södra Kaserngatan i Kristianstad vid 11-tiden i morse där hon skulle gå på ett möte. När kvinnan inte dök upp på den avtalade platsen fick pappan ett samtal.

– Vi kan inte säga om det nu var en anställningsintervju eller något annat som hon skulle gå på. Men personerna där slog larm till pappan när hon inte kom, som i sin tur ringde polisen, säger Ingvar Widell, vid polisen Kristianstad.

Bekant gripen

Polisen misstänker att kvinnan blivit utsatt för brott och har gripit en jämnårig man misstänkt för människorov och mordförsök. Offret och gärningsmannen känner varandra. De är inte släkt, mer vill polisen inte säga. Mannen anhölls på fredagskvällen.

– Det finns anledning att misstänka att hon har blivit utsatt för ett brott. Vi tror att någon har dragit in henne med våld i en bil någonstans i centrala Kristianstad och sedan fört henne till det här fältet, säger Sofie Österheim, informatör vid polisen i Skåne.

Polisen efterlyser fler iakttagelser från personer som kan ha sett något.

ARTIKELN HANDLAR OM