Emma kommer inte till rätten

1 av 2 | Foto: PRIVAT och KRISTER HANSSON
NYHETER

Svårt misshandlade Emma Pettersson planerade att visa sina skador för gärningsmannen, ex-pojkvännen, när rättegången mot honom avslutas i Malmö i dag. Men enligt kvinnans målsägarbiträde blir det inte så.

Foto: KRISTER HANSSON
TRÄNAR MED PAPPA Emma Pettersson sitter i rullstol men tränar på att lära sig gå. När hon är hemma från sjukhuset promenerar hon med sin pappa Mats på gatan utanför villan. Hon har gjort större framsteg än läkarna vågade hoppas på och har stort stöd från både kända och okända människor. Emma har fått massor av blommor och presenter – och en dam har lovat henne en hundvalp.

20-åriga Emma hittades döende på ett fält i Kristianstads utkanter i höstas och har sedan dess vårdats på sjukhus.

Kvinnans 21-årige före detta pojkvän är misstänkt för det brutala övergreppet och dömdes i april av Kristianstads tingsrätt för mordförsök till tolv års fängelse.

Hennes pappa har tidigare sagt att dottern skulle komma till hovrättsförhandlingarna för att se sin ex-pojkvän i ögonen för sista gången och visa honom vilken skada han åsamkat henne. Men nu kommer 20-åringen inte att dyka upp, uppger hennes målsägandebiträde till Sveriges Radio Kristianstad.

Kvinnan kan fortfarande inte tala och har svårt att minnas saker på grund av den hjärnskada som framkallades av syrebrist då mannen försökte strypa henne.

Domen i tingsrätten överklagades av både åklagaren och mannens försvarare Leif Silbersky. Åklagaren vill att straffet förlängs till 14 års fängelse, advokaten att brottsrubriceringen ändras till grov misshandel och att hans klient ska få ett kortare fängelsestraff.

TT