Massaker i Mexiko

NYHETER

Beväpnade män dödade 19 människor och sårade ytterligare fyra när de angrep en vårdinrättning i Mexiko sent på torsdagen.

På fredagen hittades dessutom ytterligare 20 döda kroppar i staden Puerto Madero.

Vittnen berättar att minst 30 män med skjutvapen gick in på det statliga behandlingshemmet ”Tro och liv”, tog ut 23 patienter och vårdare från deras rum och radade upp dem.

Sedan öppnade de eld, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Notimex.

De skadade fördes till ett lokalt sjukhus med beväpnade vakter.

Angreppet utfördes i staden Chihuahua i norra Mexiko vid 23-tiden lokal tid.

Gänguppgörelse

De beväpnade männen anlände i sex bilar och använde grovkalibriga vapen, rapporterar AFP.

Skottlossning på behandlingshem har blivit allt vanligare i takt med att våldsamma uppgörelser mellan kriminella grupperingar ökat den senaste tiden. Polisen säger att drogkartellerna använder rehabiliteringshemmen som rekryteringsbas. Det händer också att ligamedlemmar söker skydd på inrättningarna.

Enligt polisen fanns det medlemmar i Los Mexicles på kliniken. Det är en liga som strider med gänget Los Aztecos som tillhör Juarezkartellen.

I september förra året dödades 17 människor i en attack mot ett rehabiliteringshem i ökända staden Ciudad Juárez. Även i det fallet handlade det om ett rivaliserande gäng som sköt sina konkurrenter i striden om den lukrativa drogmarknaden.

Fler döda

Senare på fredagen uppdagades ytterligare blodiga våldsdåd i Mexiko. Väpnade attacker tog minst 20 människoliv i den mexikanska staden Puerto Madero, uppger polisen.

– Så här långt har 20 kroppar hittats på olika håll i staden, sade ett polisbefäl till nyhetsbyrån AFP.

Sedan Mexikos president Felipe Calderon förklarade krig mot drogkartellerna 2006 har över 22 000 människor dött i en lång rad våldsdåd, rapporterar CNN.

Våldet är framför allt koncentrerat till de norra delarna av landet, och värst drabbad är gränsstaden Ciudad Juárez.

ARTIKELN HANDLAR OM