16 campare döda i översvämningar

Foto: ap
Camparna överraskades av vattenmassorna.
NYHETER

Minst 16 personer har dött i översvämningar på ett campingområde i USA.

Foto: ap

Under natten mot fredag svepte stora vattenmassor plötsligt in över ett fullpropppat utflyktsområde i den sydliga delstaten Arkansas. Floderna svämmade snabbt över och fyllde tält med sovande människor.

Guvernören Mike Beebe sade vid 22-tiden på fredagen svensk tid att minst 20 människor dött. Han ändrade sig senare till 16 döda.

Samtidigt saknas över 40 i översvämningarna som beror på den senaste tidens häftiga regn i bergsområdet.

Floderna steg

Under dagen har helikopterburna livräddare från Nationalgardet sökt efter överlevande i området längs floderna Caddo och Little Missouri. Den sistnämnda floden steg från omkring en meter på torsdagen till sju meter fredag morgon, rapporterar CNN.

– De fick troligen ingen förvarning om att vattnet var på väg, säger Mike Beebe till Arkansas Online.

En kylbil har förts till området för att fungera som tillfälligt bårhus, enligt TT.

60 har räddats

Enligt uppgifter från Röda korset kan det ha varit så många som 300 personer i området när floderna plötsligt steg. Men eftersom det är en obemannad campingplats (som inte registrerar besökare) är det svårt att göra en säker uppskattning.

Ett tjugotal människor vårdas på sjukhus och ytterligare 60 har räddats, enligt nyhetsbyrån AP. Räddningspersonal på platsen säger att det är osannolikt att de som fortfarande saknas har tagit sig ifrån platsen på egen hand eftersom i stort sett alla bilar spolats bort under natten.