Hon slogs blå i färdtjänstbilen

Chauffören glömde att sätta på henne bältet
Marianne, 64, flög fram när bilen tvärnitade

Foto: Foto: privat
”Plötsligt bromsade föraren” Marianne Nilsson, 64, skulle åka med färdtjänsten, men föraren hade glömt att spänna fast hennes rullstol. ”Plötsligt gjorde chauffören en kraftig inbromsning. Mamma for ur stolen och flög ända fram till föraren. Hon slog sig rejält”, säger dottern.
NYHETER

MALMÖ. Blåslagen och knäskadad ligger Marianne Nilsson, 64, på sjukhuset.

Färdtjänstföraren glömde spänna fast henne i rullstolen – och när han bromsade flög hon fram till förarsätet.

– Ren otur, säger Maria Andersson på Taxi Kurir i Malmö.

”Hon har mycket ont” På sjukhuset konstaterades att Marianne Nilsson hade fått en fraktur på sitt ena knä och att hon var rejält blåslagen. ”Hon har mycket ont nu. Och läkarna måste vänta med operation eftersom hon dessutom drabbats av en infektion och fått rosfeber”, säger hennes dotter Kerstin Johansson.

Marianne Nilsson bor på ett vårdhem. Nyligen ramlade hon av en stol och skadade ett knä.

– I tisdags hade hon så ont att hon skulle åka till sjukhuset i Malmö och röntgas, säger dottern Kerstin Johansson.

Röntgen visade att det inte var någon skada på knät och strax efter klockan 21 hämtade färdtjänsten henne för att köra henne tillbaka till vårdhemmet.

Ringde ambulans

Men föraren glömde att spänna fast henne.

– Plötsligt gjorde chauffören en kraftig inbromsning. Mamma for ur stolen och flög ända fram till föraren. Hon slog sig rejält, säger dottern.

– Eftersom hon är ganska tung kunde chauffören inte göra så mycket för henne, så han ringde efter ambulans.

Tillbaka på sjukhuset konstaterades att Marianne Nilsson hade fått en fraktur på sitt ena knä och att hon var rejält blåslagen.

– Hon har mycket ont nu. Och läkarna måste vänta med operation eftersom hon dessutom drabbats av en infektion och fått rosfeber, säger Kerstin Johansson.

Lovade undersöka

Hon är mycket kritisk till Taxi Kurir som körde hennes mamma.

– Jag ringde dit dagen efter. Men de visste inget, chauffören hade inte anmält vad som hänt. Den ansvariga för färdtjänsten lovade undersöka saken och återkomma, men det har hon inte gjort, säger hon.

– Det är ju självklart att kunderna måste spännas fast.

”Det är ren otur”

Maria Andersson är ansvarig för färdtjänsten på Taxi Kurir i Malmö.

– Vi beklagar naturligtvis det som hänt. Men det är ren otur. Det handlar om en duktig och ordentlig chaufför, säger hon.

– I det här fallet var han stressad och det var trångt i bussen eftersom där fanns ytterligare två kunder. Han spände fast rullstolen i golvet men glömde att sätta på henne trepunktsbältet, vilket han normalt alltid gör.

ARTIKELN HANDLAR OM