Man anhållen för kvinnomord i Malmö

NYHETER

Åklagare anhöll natten till måndagen en man i 50-årsåldern för mord alternativt dråp på en jämnårig kvinna. Hon hittades död i en bostad i centrala Malmö sent i söndags eftermiddag.

– Det rör sig om en familjetragedi, säger jouråklagaren Christer Ström till TT utan att vilja gå in på något misstänkt, bakomliggande motiv.

Inre polisbefälet i Malmö, Michael Carlzon, säger att han inte kan kommentera åklagarens uppgift om familjeband mellan offer och den misstänkte.

Han säger också att han inte kan bekräfta åklagarens uppgift att mannen i ett första förhör erkänt att han bragt kvinnan om livet. Och vare sig åklagare eller polis vill kommentera hur hon har dödats.

– Vi får avvakta rättsläkares utlåtande, säger Christer Ström.

Fler förhör planeras

Mannen anhölls vid två-tiden på natten för mord alternativ dråp på den starkare misstankegraden. Han hade vid anhållandet inte fått någon advokat, enligt åklagaren.

– Det får han under dagen, säger Christer Ström.

Under måndagen ska det enligt planerna hållas fler förhör med mannen, som enligt polisens uppgift är 47 år liksom kvinnan som hittats död.

Erik Jeppson, länsvakthavande befäl i Skåne, berättar utan att precisera sig att den mordmisstänkte mannen greps utomhus i centrala Malmö. Malmöpolisens Michael Carlzon säger att gripandet ägde rum strax efter klockan ett på natten.

Levde tillsammans

Vilken relation den misstänkte kan ha haft till kvinnan var oklart. Men enligt åklagaren levde mannen tillsammans med henne i den bostad där hon hittades död, en uppgift både Carlzon och Jeppson säger att de inte kan bekräfta.

SOS fick larmet om att kvinnan var död klockan 17.52 på eftermiddagen, och polis och ambulans kom dit. Varken SOS Alarm, åklagare eller poliser vill berätta om det var den nu misstänkte eller någon annan som larmade.

Polisens tekniker arbetade med att säkra spår i lägenheten under natten och morgonen. Men vilka resultat den tekniska undersökningen givit var inte känt då, enligt poliser och åklagare.

Under natten genomfördes dörrknackning i huset där offret hittades, och Michael Carlzon säger att "ett flertal förhör" har genomförts.

TT