Minnesstund efter trippelmorden i Härnösand

Foto: Anna-Lena Mattsson
Domkyrkan i Härnösand i kväll.
NYHETER

En minnesstund hölls i kväll för att hedra minnet av de döda i trippelmordet i Härnösand.

– Det var oerhört fint och stämningsfullt, säger Aftonbladets reporter Annika Sohlander Cassel, på plats vid Domkyrkan i Härnösand.

Vädret i Härnösand var mulet och det låg regn i luften.

Klockan 18.00 samlades klasskamrater till de mördade syskonen, personal från skolan, arbetskamrater till barnens pappa, vänner och familj i Domkyrkan. Många med rosor i händerna.

– Drygt 200 personer var på plats i kyrkan. Det var oerhört fint och stämningsfullt, säger Aftonbladets reporter Annika Sohlander Cassel.

Begravning imorgon

Minnesstunden var en konsert, där bland annat vänner till familjen spelade och sjöng.

Prästen Lars Parkman talade efteråt.

– Härnösand har varit en stad i sorg. Vi har smlats här i dag före att vi behöver det och för att finna tröst hos varandra, sa han bland annat.

I morgon sker begravningen av offren i Härnösand för de närmaste.

Det var den 11 maj som Ragnar Nilsson, 21, mördade sina två halvsyskon, en 12-årig flicka och en 15-årig pojke, samt sin 49-årige före detta styvpappa.

Har erkänt

Efter morden flydde Ragnar Nilsson från Härnösand, men greps 19 timmar senare av polisen i Umeå där han försökte lämna landet via ett fartyg.

Samma kväll erkände han morden.

Ragnar Nilsson häktades 14 maj och har under de senaste fyra veckorna vårdats vid rättspsykiatriska kliniken i Umeå där han genomgår en stor sinnesundersökning.

Åklagare Bertil Månsson säger till Aftonbladet att åtalet väntas komma i månadsskiftet mellan juni och juli.