47-åringen: Jag ville tysta henne

– slog inte larm förrän efter fyra dygn

Foto: Foto: KRISTER HANSSON
häktad Den 47-årige mannen häktas misstänkt för mord på sin sambo. I fyra dagar väntade han med att larma polisen. I lägenheten fanns parets barn.
NYHETER

MALMÖ. För att få tyst på sin sambo tryckte 47-åringen sin hand över hennes näsa och mun.

Flera timmar senare insåg han att hon var död.

Men han väntade i fyra dygn med att slå larm.

Den 47-årige mannen häktades i går, på sannolika skäl misstänkt för mord på sin jämnåriga sambo. Hon hittades i parets lägenhet i Malmö i söndags kväll sedan mannen själv ringt 112.

47-åringen har uppgett att paret bråkade i onsdags natt och att han ville få tyst på henne. Enligt en poliskälla höll han sin ena hand över kvinnans näsa och mun i flera minuter.

Döttrarna var hemma

Att hon var död förstod han dock inte förrän han hittade henne i sängen nästa morgon. Parets båda döttrar fanns då i lägenheten. Till dem sa han att mamman inte fick störas eftersom hon hade migrän.

Tidigare morddömd

– Han förnekar mord, men accepterar att häktas som misstänkt för vållande till annans död. Han inser att de åtgärder han gjort har orsakat kvinnans död, sa mannens advokat Anders Elison inför rätten.

47-åringen har också gett en förklaring till varför han inte slog larm förrän efter fyra dygn.

– Han anser att han handlat logiskt, han ville först få undan barnen innan han tog tag i det problem han ställts inför, säger Anders Elison.

För 30 år sedan dömdes 47-åringen till rättspsykiatrisk vård för ett knivmord i Malmö. Han var då ute efter att döda sin egen pappa, men tog fel på person.