Får man ångra sig?

Amerikanerna litar inte längre på Obama

1 av 3
NYHETER

NEW YORK. Amerikanerna har ångrat sig.

Nu tror de att Hillary Clinton skulle göra ett bättre jobb som president än Barack Obama.

Det är en färsk opinionsundersökning från ansedda Rasmussen Report som visar att väljarna i USA nu har större förtroende för Hillary Clinton än den sittande presidenten.

57 procent av de tillfrågade anser att Clinton är kvalificerad för toppjobbet på Pennsylvania avenue i Washington. 34 procent tycker inte att hon är det.

Tror inte på Obama

Till Obama förhåller sig 51 procent positiva, men hela 44 procent säger å andra sidan att han inte klarar av jobbet som president – trots att han nu innehaft ämbetet i 17 månader.

Därmed har Clinton fått lite revansch för nederlaget i det rekordlånga och rekorddramatiska demokratiska primärvalsracet 2008.

Bägge två kan för övrigt glädja sig åt bättre siffror än någon republikansk utmanare.

Förre Massachusetts-guvernören Mitt Romney kommer närmast med 49-procentigt stöd av de Rasmussen frågat, medan bara 35 procent ser representanthuset förre talman, den kontroversielle Newt Gingrich som kvalificerad för presidentposten.

Magert stöd

För Sarah Palin är siffrorna ännu dystrare. Bara 26 procent tror att hon skulle göra ett bra jobb i Ovala rummet. 61 procent tror det inte – och bland dem finns åtskilliga som beskriver sig själva som både republikaner och konservativa.