Blev fångar i kokhett plan

Personalen fixade vatten till piloten – men inte till barnen

Foto: Foto: PRIVAT
Undsättningen När de här poliserna larmades till Ryan Air-planet hade de med sig förfriskningar till de varma och upprörda passagerarna och de mottogs med rungande applåder.
NYHETER

LONDON. I sex timmar tvingades passagerarna vänta ombord på Ryan Air-planet.

Fläktarna var avstängda och personalen vägrade dela ut vatten.

Till slut larmades polis som kom med undsättning.

I sex timmar var passagerarna fångar ombord på det kokheta Ryan Air-planet, skriver Scottish Sun. 160 resenärer tvingades sitta ombord på det försenade planet på Prestwick Airport utanför Glasgow i Skottland i väntan på att få lyfta.

Väckte ilska

Familjer bad kabinpersonalen om vatten till sina barn som började bli uttorkade i den kvävande hettan.

– Jag begärde vatten till mina döttrar, men de vägrade. Medan vi argumenterade togs en flaska vatten ombord till piloten. Alla blev arga när han inte delade med sig, säger Mark Wilson som skulle flyga med sina döttrar Nicole, 7, och Francesca, 9.

Fick inte släppa av

Till slut larmades polis inifrån kabinen. När de kom hade de med sig vattenflaskor och choklad till alla ombord och möttes av rungande applåder.

– Lagen förbjuder oss att servera förfriskningar på marken. Inte heller kunde vi släppa av passagerarna eftersom det hade kunnat försena planet ytterligare om vi fått klartecken för att lyfta, säger en talesperson för Ryan Air.

Efter sex timmars väntan, som berodde på en flygledarstrejk i Frankrike, kunde planet lyfta mot Girona i norra Spanien.