Greps för mordet

30-åring misstänks ha dödat fyrabarnsmamman

Foto: STEFAN JERREVÅNG
POLISEN SÄKRAR SPÅR I går greps en 30-årig man misstänkt för mordet på den 37-åriga fyrabarnsmamman i Haninge. Sent i går kväll sökte kriminalare igenom den misstänktes lägenhet. Enligt uppgifter var mannen nära bekant med kvinnan och ska ha misshandlat henne tidigare. Mannen är än så länge anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, och han nekar till brott.
NYHETER

En 30-årig man har gripits för det brutala mordet på en fyrabarnsmamma i Haninge.

Enligt uppgift till Aftonbladet tillhör mannen kvinnans närmsta krets.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
BARNEN BLEV VITTNEN Det var vid åttatiden i torsdags morse som kvinnan blev mördad i sin lägenhet.

Fyrabarnsmamman mördades inför sina barn i torsdags morse i en lägenhet i Haninge i Stockholms södra delar. Men trots att polisens spaningsarbete har varit intensivt och extra resurser kallats in har de inte haft någon misstänkt gärningsman. Förrän i går kväll.

Klockan 19.40 anhölls en 30-årig man som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordet. Det var efter att mannen hade förhörts som chefsåklagare Stefan Bergman beslutade att anhålla honom.

”Nekar till brott”

– Han nekar till brott, säger Bergman.

Polisen är mycket förtegen om 30-åringen och hans bakgrund. Men enligt uppgift till Aftonbladet ingår han i kvinnans närmsta krets.

Vilket också är den teori som polisen har arbetat efter.

– När det sker i en lägenhet inom fyra väggar så är det i de flesta fall någon som känner personen, har Hesam Akbari, informationsansvarig på Södertörnspolisen, tidigare sagt till Aftonbladet.

Letade bevis

Efter anhållandet inledde polisen ett intensivt arbete.

Bland annat besökte patruller 30-åringens lägenhet för att säkra bevis.

Enligt grannar till mannen har det varit mycket stök i hans bostad den senaste tiden. Och för tre veckor sedan ska han ha hämtats av civil polis.

Hittades av barnen

Det var fyrabarnsmammans egna döttrar som hittade henne mördad. En kompis till en av dem sov över hos familjen natten till torsdagen och har beskrivit vad som hände.

Skrek: Vad fan gör du?

Det bultade på dörren och mamman gick för att öppna. De hörde hur hon skrek ”Vad fan gör du...”. Kvinnans tio månader gamla son började skrika. De smög in och fann sin mamma svårt skadad i en pöl av blod. Intill låg en pistol och en kofot.

Enligt grannar ska både gärningsmannen och en dotter som sprang för att hämta hjälp ha flytt lägenheten genom fönstren. En man som bor i närheten rusade in och hittade den skadade kvinnan.

”De har bråkat”

37-åringens pappa var i går lättad över gripandet.

– Det känns bra, säger han.

FAKTA

Ett vittne bloggade bara två dagar efter mordet:

Så här hände det; Nån bankade på dörren, X mamma öppnade. De sista orden jag hörde av henne var: ”Va fan gör du?” Sen att X lillebror grinade i bakgrunden och att någon snarkade. Sedan gick jag och X och kolla, då låg hennes mamma på golvet helt blodig, vattenpöl med blod runtom henne och en kofot och en pistol.”