Ex-Hells Angels hustru skrev dagbok om terrorn

”Jag är så rädd så jag skakar hela tiden”

NYHETER

47-åringen slängdes ut från Hells Angels efter 10 år som medlem.

Sedan började terrorn mot honom – som hans fru skrev dagbok om.

I dag började rättegången mot sex medlemmar i Hells Angels som åtalats för misshandel och rån.

Stor razzia 47-åringen vände sig till polisen efter att han tvångstatuerats och blivit rånad i sitt hem av sina forna kamrater. 19 maj slog polisen till.

Enligt åtalet misshandlade de misstänkta medlemmarna i Hells Angels den före detta medlemmen i klubben och tog föremål för omkring 60 000 kronor från hans bostad.

Den 47-årige mannen slängdes ut ur mc-klubben efter 10 års medlemskap. Sedan började terrorn mot honom.

Rättegång inledd

Efter ett mordförsök på 47-åringen på öppen gata i Göteborg gjordes en polisanmälan och flera personer greps.

I dag inleddes rättegången mot de sju personerna i Hells Angels vid Göteborgs tingsrätt.

Från bostaden tog de flera smycken och föremål med anknytning till det kriminella mc-gänget.

Föremålen var försedda med klubbens logotype.

I sitt försvar hävdar de åtalade att föremålen tillhör klubben enligt ett avtal som den uteslutne medlemmen skrivit under.

Skyddad identitet

I avtalet sägs att föremål med klubbens logotype ska återlämnas om man lämnar klubben.

– Det är fullkomligt solklart, säger en av de åtalades advokat, Anders Lindstrand till Göteborgs-Posten och jämför med hur kungliga förtjänsttecken och ordnar lämnas tillbaka när dess ägare avlider, skriver TT.

Med hänvisning till det undertecknade avtalet yrkar de åtalade att rånåtalet ogillas.

Den 47-årige mannens 32-åriga hustru har under hösten 2009 fört dagbok. I den beskriver hon den stigande rädslan, hoten och utpressningen.

I slutet på september skrev hon:

”Var hos läkaren i morse helt skakis efter allt som hänt. Han sa att jag var i chock. Han vet allt som hänt. När jag kommit hem ringde målaren och sa att dom tömt hela vårt bygge på allt material så jag åkte dit. Jag bara grät och hade panikångest. Ringde polisen som sa att jag skulle göra anmälan. Det gjorde vi.”

Nu lever de båda med skyddade identiteter.

FAKTA

Hustru till ex-medlem i Hells Angels skrev dagbok

Här är ett utdrag:

4 september

Så fort något känns lite ok brakar helvetet löst igen. I dag var XX och YY här och krävde ytterligare 100000 kronor och kortare avbetalningstid. 200000 kronor innan 4 okt och 200000 kronor innan 4 nov. Plus att dom vill ha papprena på min hoj. Jag lovar att dom kommer ta den som "ränta" och inte som "säkerhet" som dom sa.

Jag älskar ju egentligen mitt liv men inte att leva under hot, press och utpressning av klubben. Fy fan att man kallat vissa sina vänner.

• 5 september

Jag är så rädd så jag skakar hela tiden. Rädd varje minut att dom från klubben skall dundra in här och hämta mina smycken och allt annat av värde. Tänk att jag litat på dom. Gud vad dom är otäcka. Jag är så jävla trött på att människor som absolut inte har rent mjöl i påsen skall göra vårt liv ruinerat och förstört.

• 15 september

Söndag och måndag var ganska softa men i dag bröt helvetet löst igen. XX ringde och krävde papprena på min hoj. Dom jävla tjuvjävlarna har ju fan inte gett honom en chans att betala i tid. 200000 kronor den 4 okt och 200000 4 nov var ju dealen. Nu vill dom ha ägarbeviset trots att han inte brutit mot något. Jävla förbannade kräk.

• 18 september

Nu sitter jag hemma och får inte öppna dörren för någon för MM är i väg. Han tänker jättemycket på vår säkerhet nu. Det känns skönt, han är verkligen en man. Det är flera nu har jag förstått av hans vänner som blivit utpressade.

• 20 september

Det är en konstig känsla att leva så nära tanken att någon av oss eller båda kan vara döda snart. Jag försöker använda mina snyggaste kläder, sminka mig och vara fin varje dag nu. Det är så jag vill folk skall minnas mig. Jag blir mer kär i MM, min hjälte för varje dag som går.

• 21 september

I dag ringde han som har hand om båtfinansen och berättade att lånet troligtvis bli klart denna vecka. Men 30 min senare ringer X (ett namn) som sköter vår båt och berättar att den är stulen. Är det klubben som stulit den? Detta börjar bli en jävla soppa.

• 22 september

Nu har dom snott båten, hojen, sängen, möbler och alla verktyg. Jag hatar dom.

• 4- 5 oktober

Klockan är 00.30 och veckan som gått har varit helt sinnessjuk, har packat som en jävla dåre, magasinerat allt vi har av värde. Är så jävla rädd att dom skall komma och råna oss. Polisen har slutat ha kontakt med oss. Dom skiter nog i om vi dör. I går var sista datumet för MM för betalning av 200000 kronor men han har inte hört av sig för eftersom dom stulit saker till ett värde av 1,3 miljoner av oss - min hoj, båten, möbler, säng, verktyg, inbrott i huset. Fy fan rent sagt.

• 7 oktober

02.30 i natt fick vi ett samtal från grannen i Bergum - Ert hus står i lågor. Vi kastade oss i bilen och jag bara skakade. Jag kände ju på mig i går att något inte stämde. Det var helt i lågor när vi kom fram. Helt uppeldat. Jag bara grät och fick panik. Många brandbilar och poliser på plats. Vi orkade inte se helvetet i mer än några minuter plus att vi har helt livrädda att dom skulle åka hem och sätta eld på lägenheten där hundarna var. När vi kom hem sprang jag fram till fönstret minst 180 ggr. Ringde polisen som lovade komma om vi såg minsta misstänkt bil eller person. Vi turades om att hålla vakt.

Kille från Folksam ville träffa oss på eftermiddagen vid huset. När jag kom fram var polisen där samt en saneringsfirma. Polisen kommer utreda det som mordbrand och hade spärrat av hela området.

Polisen kände till att som hänt oss från i somras så dom undrade inte så mycket över vilka som låg bakom branden.

ARTIKELN HANDLAR OM