7-årig flicka våldtagen på bibliotek

En person anhållen

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
NYHETER

En 7-årig flicka blev lockad in på en toalett av en okänd man på stadsbiblioteket i Södertälje i går eftermiddag. Där tror polisen att hon blev våldtagen.

På onsdagskvällen greps en man och anhölls senare misstänkt för våldtäkt.

Den 7-åriga flickan var i biblioteket med sin mamma när en okänd man lockade in henne på bibliotekets toalett vid 14.30-tiden i går, enligt vittnen.

Biblioteket ligger i Lunagallerian i Södertälje.

Mannen lockade in flickan på toaletten och det ska ha skett utan tvång. Några tonårspojkar har berättat hur de såg en man komma ut med flickan från toaletten.

Vittnen såg gärningsmannen

Polisen utgår från att det har skett en våldtäkt på toaletten.

– Enligt vittnen ska mannen och flickan ha befunnit sig inne på toaletten en kortare stund. Exakt vad som har skett där inne får polisutredningen visa, säger Lotta Thyni, presstalesman vid polisen i Södertälje.

Den 7-åriga flickan hade inga yttre skador när hon undersöktes på sjukhus.

En gripen

Flickan har själv kunnat lämna ett signalement på gärningsmannen. Polisen tror också att en grupp tonårspojkar har sett när mannen kom ut med flickan från toaletten.

– Det var de som påkallade mammans uppmärksamhet, säger Lotta Thyni.

På onsdagskvällen greps och anhölls en man skäligen misstänkt för våldtäkt. Polisen är mycket förtegen och ville på onsdagen inte ens säga ålder på den anhållne.

– Vi hänvisar till utredningssekretessen. Det finns detaljer som vi vill hålla för oss själva till vidare, säger Lotta Thyni till Aftonbladet.