Madde tillbaka i rampljuset

Var värdinna för välgörenhetsgala i London

NYHETER

Prinsessan Madeleine är tillbaka efter sin timeout.

Hon anlände först av alla till Childhood Foundations välgörenhetsgala i London.

Foto: PETER VAN DEN BERG
Madeleine anlände först av alla till Childhood Foundations välgörenhetsgala i London.

Prinsessan Madeleine såg glad och avslappnad ut när hon ankom först av alla gäster till exklusiva The Northumberland nära Trafalgar Square i London. Hon är värdinna för eventet och fanns på plats för att välkomna alla gäster.

Prominenta gäster

Det hade tidigare under kvällen ryktats att skådespelaren Hugh Grant skulle dyka upp. Så var inte fallet. Men två brittiska skådespelare som ändå kom till festen var Bill Nighy, känd från den senaste Harry Potter-filmen och ”Pirates of the Carribean”, och Dominic Cooper som är med i filmatiseringen av Mamma Mia.

Prinsessan Madeleine fick även kungligt sällskap av Prins Nicholas av Grekland och hans flickvän Tatiana Blatnik. Stjärnkocken Marcus Samuelsson ansvarar för maten under festen. Han flögs in från New York nu på morgonen och är även Prinsessan Madeleines bordsherre under själva middagen.

”En naturlig grej”

– Det är en jättestor ära att få göra den här middagen, det är jättekul, säger Marcus Samuelsson och fortsätter:

– Childhood är en kul grej att vara med på och för mig känns det som en naturlig grej att vara med på.

Det är inte första gången Marcus Samuelsson lagar mat åt kungafamiljen. De har bland ätit på Aquavit, restaurangen där han var kökschef tills helt nyligen, och på middagar arrangerade av den svenska handelskammaren.

Fått fria händer

Prinsessan Madeleine har inte lagt sig i vad det blir för mat utan Marcus Samuelsson har fått fria händer i köket.

– Som med allting annat. Oavsett om jag lagar mat till Obama eller till kungafamiljen, vill man ta reda på vad det är för tema och sen får man anpassa maten efter det och inte tvärtom, säger han.

Till middagen serveras bland annat rökt lax till förrätt, oxfilé till varmrätt och cheesecake gjord på vit choklad till efterrätt.