Sålde flicka till gruppsexmöten

28-åringen misstänkts ha planerat att mörda hennes föräldrar

NYHETER

En 28-årig man misstänks ha utnyttjat en tonårsflicka sexuellt och sedan planerat att mörda hennes mor och styvfar.

På tisdagen åtalades han bland annat för våldtäkt mot barn, grovt koppleri och förberedelse till mord.

– Hon hade börjat berätta om en del av händelserna för polisen. Jag menar att han hade uppfattningen att om de dödades och försvann skulle han komma undan och misstankarna försvinna, säger kammaråklagare Mikael Carlsson.

Mannen träffade den då 14-åriga flickan i fjol och de blev ett par. Han misstänks för att ha haft sexuellt umgänge med henne vid ett flertal tillfällen i en lägenhet i centrala Stockholm, något som rubriceras som våldtäkt mot barn.

Filmade sexträffar

När flickan fyllde femton började han sälja henne till olika män. I november och december anordnade han gruppsexträffar med flera män som filmades. Filmerna spreds senare på nätet. Den största delen av betalningen tog han själv hand om.

– Det är en väldigt ung flicka som påverkats att delta i avancerade sexuella handlingar. Filmerna har dessutom lagts ut på internet. Därför anser jag att brottet är grovt, säger Mikael Carlsson.

När flickan började berätta om händelserna för polisen misstänks mannen ha gjort upp planer på att mörda flickans styvfar och mamma.

Nekar till brott

Han åtalas för bland annat våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt koppleri och förberedelse till mord.

Två andra män – 29 år gamla – åtalas för medhjälp till mordförsök.

Åklagaren skriver i sitt åtal att mannen förvarade flera vapen – bland annat yxor, en elpistol, kniv och knogjärn – i en lägenhet i syfte att sätta mordplanerna i verket. En av de medåtalade misstänks ha planerat att droga flickans styvpappa genom att ge honom preparerade ölflaskor.

– Han förnekar brott och uppger att hon sade att hon var betydligt äldre, säger mannens advokat Sabine Sethfors.

Åklagaren yrkar i åtalet att mannen ska utvisas.

TT