Tre gripna för Salaskjutning

NYHETER

Tre personer greps natten till fredagen misstänka för inblandning i skottlossningen utanför Sala på torsdagskvällen, där en 45-årig man sköts med flera skott.

Polisen har även påträffat de två bilar som gärningsmännen flydde i.

Skottlossningen inträffade längs väg 256 vid Ringvalla strax väster om Sala. Polisen fick larm händelsen från ett vittne som sett bilar längs vägen och en man som segnade ner på marken.

Polisen fick också samtal från en man som berättade att han och en bekant hade attackerats av flera män som de träffat längs riksvägen. Hans bekant blev skjuten och själv jagades han av två bilar.

Polisen i Västmanland satte in helikopter och flera patruller i jakten på gärningsmännen, och larmade även polisen i grannlänen Dalarna och Uppsala.

De två Mercedesbilarna påträffades under natten. Den ena hittades i trakten av Torstuna i Uppsala län och där greps två personer. Den andra bilen hittades i Krylbo i Dalarnas län, där en tredje man greps.

Samtliga tre gripna fördes under natten till polisen i Västerås för vidare utredning. De ska höras under fredagen, säger Börje Strömberg i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till händelsen, som rubriceras som försök till mord, var under natten oklar.

– Nu får vi försöka få klarhet i vad som har hänt och vad som ligger bakom det här, säger Börje Strömberg till TT.

Den skottskadade mannen träffades i magen och benet och fördes till Centrallasarettet i Västerås. Skadorna beskrivs som allvarliga.

TT