Kvinna friad från Värnamomorden

Misstänktes ha mördat sin mamma

NYHETER

I dag friade Jönköpings tingsrätt den 33-åriga kvinna som misstänktes ha mördat sin mor och ytterligare en kvinna.

Kvinnan har hela tiden nekat till morden.

Båda offren hittades strypta i sina badrum. Kvinnans mamma ströps med ett hundkoppel och den bekanta till familjen med en elsladd.

Morden inträffade i Värnamo några dagar före julafton i fjol och i slutet av februari i år. Enligt polisen dödade den 33-åriga kvinnan sin mamma och väninna för att komma åt deras sömntabletter.

Likheter i dödsfallen

Det första mordet, på den 53-åriga bekanta såg först ut som ett självmord. När kvinnans mamma senare hittades i badrummet med en plastpåse över huvudet och ett hundkoppel runt halsen väcktes misstankarna hos polisen på grund av likheterna i dödsfallen.

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse men kvinnan nekar till båda morden och släpptes i juni fri av tingsrätten i väntan på dom. Nu har hon alltså friats helt.

Kan inte dömas

I domen skriver tingsrätten att 33-åringen inte kan bindas till platsen där vänninan påträffats död och att hon därför inte kan dömas för mord.

När det gäller kvinnans mamma fanns 33-åringen i samma lägenhet men eftersom det är oklart när mamman dött och huruvida 33-åringen vid någon tidpunkt lämnat lägenheten är det inte ställt utom rimligt tvivel att hon bragt sin mamma om livet. Därför frikänns hon även på denna punkt.