’Vill vara Fredrik Lindström light’

Foto: Frida Lenholm
Ann Söderlund är ny krönikör i Aftonbladet från och med i dag.
NYHETER

Ett ögonblick, Ann Söderlund, 37, ny krönikör på Aftonbladet från och med i dag. Vad kommer du att skriva om?

– Det blir små nedslag i vad som har hänt med människan egentligen. Jag vill vara som en Fredrik Lindström light, fast ur ett relationsperspektiv, och belysa orättvisor med humor. I min premiärkrönika betraktar jag fenomenet semestermannen. Vi har ett oändligt behov av att dela in människor i kategorier som vi har fördomar om.

Vilken kategori tillhör du själv?

– Just nu går jag faktiskt utklädd till hora för en tv-inspelning. Men annars är jag nog personen som är fast i mammafacket och som ibland beter sig som en liten pojke och ibland som en karriärkvinna.

Du har tidigare skrivit om inkontinens och djuriskt sex och dessutom sagt könsord i tv. Finns det något du aldrig kommer att skriva om?

– Jag skulle aldrig skriva om mina nära och käras innersta hemligheter. Där har jag gått över gränsen några gånger, så nu vet jag var den går. Annars kommer jag skriva lite om vad jag vill. Men jag är väldigt känslig för hatmejl, så det kommer jag säkert att få massor av bara för det.

Till sist, vad önskar du dig helst av allt just nu?

– Att vår sommar på Gotland ska fortsätta vara så härlig som den hittills har varit.

FAKTA

Namn: Ann Söderlund. Ålder: 37 år. Yrke: Författare, tv-profil, journalist. Bor: I en 1920-talslägenhet med nytapetserat kök på Södermalm. Familj: Sambo med journalisten Nanok Bie, 38, barnen Ossian, 8, Ilon, 6, och Dante, 4. Inkomst: 50 000 kronor i månaden.