Allvarliga olyckor i Stockholm och Skåne

Många skadade

Vid olyckan i Järfälla klämdes en kvinna fast. Totalt skadades fyra personer.
NYHETER

Flera allvarliga trafikolyckor rapporteras från olika delar av landet.

Fyra personer har förts till sjukhus efter att två bilar har kolliderat på Nyårsvägen i Järfälla i västra Stockholm.

I skånska Löddeköpinge har en person skadats efter att ha kastats ur en bil på E6:an.

Foto: SAMMY PETTERSSON
En Estlandsregistrerad tankbil med flytande latex välte på väg 56 mellan Eskilstuna och Katrineholm. Föraren klarade sig med skrubbsår.

Larmet om olyckan i Järfälla kom till polisen vid 1426. Då var en kvinna fastklämd i en av bilarna.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen och fyra personer fick föras till sjukhus med varierande skador. Olyckan inträffade i korsningen Mälarvägen/Nyårsvägen. De två vägarna är avstängda tills vidare.

Flera skadade i Tanum

Tidigare i dag krockade två personbilar strax innan klockan 11.30 vid Lurs kyrka i Tanums kommun, söder om Strömstad. Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen. Fyra personer var inblandade i olyckan. En kvinna fördes med helikopter till Norra älvsborgs länssjukhus med allvarliga skador och två personer kördes till jourcentralen.

På väg 56 mellan Eskilstuna och Katrineholm välte under eftermiddagen en Estlandsregistrerad tankbil med flytande latex. Föraren klarade sig med skrubbsår och lasten hade inte runnit ut, enligt polis.

Många olyckor i Skåne

Dessutom rapporteras flera allvarliga olyckor i Skåne:

I Löddeköpinge norr om Malmö skadades en person efter att ha hoppat alternativt ha kastats ut ur en personbil efter att bilen hade krockat med ett sidoräcke. Ambulans har fört den skadade och ytterligare en person som färdades i bilen till sjukhus. Olyckan skedde strax efter klockan 15 vid trafikplats Borgeby, och vägen var avstängd i södergående riktning under två timmar.

Vid 14.20-tiden krockade två bilar och en motorcykel på väg 106 utanför Svalöv. Olyckan uppstod då en av bilarna körde om en motorcyklist och en personbil i en kurva och kolliderade med en mötande bil. En av bilarna voltade och hamnade på taket. Tre personer fördes till sjukhus utan livshotande skador.

En timme senare inträffade nästa allvarliga olycka, den här gången i Perstorp. Två bilar kolliderade och en av dem hamnade på taket. Flera personer kom till skada, än är det oklart hur många.

Båtförare somnade

På Alvsta långholmar, i södra delen av Stockholms skärgård, somnade en man bakom ratten på sin motorbåt och kraschade.

Båten blev liggandes på land en bra bit från vattnet och halvvägs in i en barrskog. Föraren klarade sig utan skador. Mannen var inte berusad, enligt Sjöräddningen.