Zac, 15, mördad vid skolgården

London i chock efter ännu ett mord på tonåring

Foto: SCANPIX
Poliserna säkrar spår vid Zacs skola i Park Campus School i södra London. Zac blev det trettonde offret för tonårsvåldet, bara i år.
NYHETER

London förfasas över ett nytt knivdåd.

Zac Olumegbon, 15, är den trettonde tonåringen att bli mördad i staden i år.

Pojken dog utanför skolgården i sin lärares armar.

Zac Olumegbon blev 15 år.

Zac Olumegbon var på väg från sin skola Park Campus School i södra London tidigare i dag. Utanför skolgården låg fyra pojkar i 13-14-årsåldern och väntade i en bil, skriver Daily Mail.

15 knivhugg

En av dem var beväpnad med en kniv. När Zac Olumegbon närmade sig hoppade de fram och attackerade honom.

Vittnen beskriver hur 15-åringen träffades av upp emot 15 knivhugg. En av hans lärare upptäckte vad som skedde och sprang fram, bara för att få den döende pojken i sina armar.

Zac Olumegbon hämtades med en ambulanshelikopter, men dog kort efter attacken.

Nu sörjer hans kompisar och många av dem har skrivit kommentarer på Zacs Facebook-sida. Oscar Floris som var en av hans vänner skriver "Det är bara för mycket".

"Fruktansvärd tragedi"

Senare i dag greps det gäng som man tror ligger bakom knivmordet. Det är fyra pojkar, varav tre är i 14-årsåldern.

Park Campus School har ett rykte om sig att vara en problemskola med en del våld, men dödligt våld hade inte skett tidigare.

– Detta är en fruktansvärd tragedi och hela skolan är i chock, säger biträdande rektorn Richard Leonard till Daily Mail.

Londonborna förfasas över alla mord som redan skett bland tonåringar i år. Förra året blev 14 tonåringar mördade, i år är siffran redan 13.