Sköt sitt ex – och älskaren

Jakt på mördare i norra England

Foto: AP
Polisens tekniker säkrar spår på den plats deras kollega sköts ner i morse.
NYHETER

LONDON. I fredags släpptes han ur fängelset.

Nu jagas Raoul Thomas Moat för mordförsök på sin exflickvän och mord på hennes älskare.

Tidigt i morse sköt han också en uniformerad polis.

Polisjakten pågår i Tyneside-området i norra England. Natten mellan fredag och lördag sköt Moat sin exflickvän Samantha Stobbart, 22, genom vardagsrumsfönstret. Hon vårdas för allvarliga skador på sjukhus. Samanthas nya pojkvän Chris Brown, 29, sköts sen på tomten utanför huset. Hans liv gick inte att rädda.

Polisen varnar allmänheten via tv och radio för att närma sig Raoul Thomas Moat, 37, som beskrivs som beväpnad och farlig.

Kritiskt tillstånd

Tidigt i morse sköt Raoul Thomas Moat, 37, oprovocerat mot en polisman som enligt Daily Mail uppges ha suttit still i sin polisbil. Han vårdas på sjukhus och tillståndet beskrivs som kritiskt men stabilt.

Moat uppges under natten ha varit i kontakt med polisen. Under en presskonferens på söndagseftermiddagen vädjade kriminalinspektör Neil Anderson direkt till den efterlysta mördaren.

– Igår kontaktade du polisen och det framgår att du tror vissa saker som inte stämmer. Du har sagt att du inte tycker att vi tar dig på allvar. Det gör vi. Du har vår fulla uppmärksamhet. Oskyldiga har skadats. Det måste upphöra nu. Chris Brown som sköts ihjäl i går var inte och har aldrig varit polis. Du har tre b arn. För deras skull måste det här sluta nu.

Släpptes i fredags

I fredags släpptes Raoul Thomas Moat, 37, ur fängelset efter att ha avtjänat ett straff för misshandel. Direkt skrev han på sin Facebook-sida:

"Kom precis ut från fängelset. Jag har förlorat allt, mitt företag, min egendom och till råga på allt har min tös sen sex år tillbaka lämnat mig för någon annan. Jag är inte 21 och jag kan inte bygga upp mitt liv igen. Håll uppsikt så får vi se vad som händer."

Enligt Daily Mail har Moat fått för sig att Samantha Stobbarts nye älskare är en polisman från Northumberia. Man misstänker att det är anledningen till att han oprovocerat sköt en polisman.