Mona Sahlin släpper bok

1 av 2 | Foto: FOTO: Coulorbox/Socialdemokraterna
Så här skulle boken kunna se ut. OBS! Montage.
NYHETER

Mona Sahlin är snart inte bara partiledare.

Tidningen Resumé avslöjar i dag att hon inom några dagar också kan titulera sig som författare.

– Vi är glada över att få ge ut boken, säger Peter Wilcke, förlagschef för facklitteratur på Norstedts.

På torsdag ska Mona Sahlin lansera en bok, skriver Resumé i dag.

Projektet – som är en del i kampen mot sjunkande opinions- och förtroendesiffror – är topphemligt och ytterst få har vetat om det. Partiledarens pressekreterare Anna Helsén säger inte ett ord när hon konfronteras av tidningen.

– Ja, om detta kan jag inte säga ett knäpp, säger Anna Helsén till Resumé.

Ges ut av Norstedts

Boken ska ges ut av KF-ägda Norstedts förlag, där Peter Wilcke är förlagschef för facklitteratur. Han bekräftar partiledarens författarplaner.

– Jag kan inte kommentera det projektet nu. I slutet av nästa vecka (läs: denna vecka) blir det mer offentligt, säger Peter Wilcke till Resumé.

”Möjligheternas land”

Tidningen uppger att ett mycket möjligt namn på boken är ”Möjligheternas land”, ett tema som Sahlin ofta återkommit till sedan partikongressen förra året, men mycket mer än så är inte känt om innehållet. Inte heller om den är personlig eller politisk.

– Vi är glada över att få ge ut boken. Men i det här läget kan vi inte prata om den. Vi är ju ett oberoende bokförlag, vi publicerar det som är intressant, säger Peter Wilcke till Resumé.

”Gör en Obama”

Partistrategerna hoppas nu att Mona ska göra ”en Obama”.

Inför valet 2008 gav dåvarande presidentkandidaten Barack Obama ut boken ”Att våga hoppas”, fylld av hans personliga visioner som alla byggde på budskapet i valrörelsen.

Samtidigt, menar vissa, utsätter Sahlin sig för en stor risk. Reinfeldt kan kontra med att han och Alliansen tagit hand om landet under en djup ekonomisk kris medan hon suttit och skrivit en bok.