Här bodde barnen bland levande ormar

Makabert fynd efter kompisars larm om bajslukt

Foto: KOAT.com
Bland högar med bajs bodde de tre syskonen - och 72 levande ormar.
NYHETER

Barnen tvingades dela rum – med 72 levande ormar. I drivor av bajs, sopor och döda råttor levde de med sin mammas husdjur innan misären upptäcktes.

– Det är det absolut värsta vi har sett, säger polisinspektör Jay Gilhooly.

Foto: Seth Wenig
De flesta av ormarna var av typen boa constrictor.

Skolkompisarna till de tre syskonen tyckte att barnen luktade konstigt. Då gjorde de sociala myndigheterna ett besök hemma hos familjen på den fridfulla gatan i Albuquerque, USA. Stanken av gamla sopor och döda råttor slog emot dem i dörröppningen. Över hela golvet ringlade levande ormar. Andra husdjur hade lämnat efter sig högar med bajs på golven. Polisens egna bilder av misären visar att både golv och väggar var fulla av hål.

Döda ormar i badkaret

– Det fanns också döda ormar som slängts i ett badkar, och en massa döda råttor som förmodligen användes för att mata ormarna med, säger polisinspektör Jay Gilhooly till tv-kanalen KOAT.

En halv dag tog det för djurvårdare att samla in reptilerna. Teamet räknade till 72 levande ormar, de flesta av typen boa constrictor.

Slutade sova i sängen

– Åttaåringen hade slutat sova i sin säng på övervåningen på grund av soporna, ormarna och avföringen, säger polisinspektör Vivian Gonzalez.

Barnen, som var mellan två och åtta år gamla, bor nu hos sin mormor och morfar. Ormarna togs till ett djurskyddscenter. Mamman försattes på fri fot, men har en rättegång för övergrepp mot barn att vänta. Sina husdjur lär hon inte få tillbaka - och knappast vårdnaden om sina barn heller.

– Jag förstår inte hur barnen kunde springa runt i huset och leka, säger polisen Vivian Gonzalez.