Våldsam olycka på E4 – trafiken avstängd

Tre skadade i krock norr om Markaryd

NYHETER

En lastbil med släp körde av vägbanan och svepte med sig en bil ner i diket.

Olyckan inträffade på E4 norr om Markaryd.

Tre personer skadades och olyckan orsakade långa köer.

Larmet om olyckan kom vid 11.53.

Enligt polisen var lastbilen på väg norrut på E4 när den plötsligt körde av vägen. På väg ner i diket drog lasbilen med sig en bil.

Tre skadades allvarligt

Personbilen klämdes fast under lastbilen, som landade på sidan.

I bilen fanns två personer och i lastbilen en person. Enligt de första uppgifterna skadades alla allvarligt, men det visade sig senare att skadorna var lindriga. De inblandade fördes till sjukhus.

Trafiken drabbades av störningar och fick ledas om.

– Det pågår ett omfattande bärgningsarbete ena körfältet är avstängt. Det kommer att vara begränsad framkomlighet under hela eftermiddagen och kvällen, säger Robert Mattebo, vakthavande på polisen i Kronobergs län.

Fler olyckor rapporteras från vägarna i södra Sverige:

Vid 06-tiden i morse voltade en bil vid Kodemotet på E6 utanför Kungälv. I bilen fanns en pappa och hans två söner. Två av dem skadades lindrigt medan en tredje ådrog sig livshotande skador och fördes med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset.

I förmiddags skadades två personer när deras bil körde in i väggen vid en viadukt på Tingvägen i Glumslöv utanför Landskrona.

Vid 12-tiden skadades två personer då deras bil voltade på E22 utanför Västervik. Vägen stängdes av i samband med räddningsarbetet.

Vid 16.20 nu på eftermiddagen inträffade en singelolycka på Ryavägen söder om Helsingborg. Fem personer fanns i bilen, ingen av dem skadades allvarligt.