Spionernas son kvar i USA

Tvingades se på när hans föräldrar flögs till Ryssland

Foto: AP
utväxlingen en tragedi Juan Jose Lazaro, 17, blev i ett slag föräldralös när de misstänkta spionerna Vicky Pelaez och Juan Lazaro flögs till Ryssland i en utväxling med USA.
NYHETER

I en spektakulär utväxling släppte USA tio ryska agenter i utbyte mot fyra personer som dömts för att ha spionerat i Ryssland.

Men utväxlingen är en tragedi för den 17-årige sonen till två av de ryska agenterna.

Juan Jose Lazaro fick nämligen stanna kvar i USA utan sina föräldrar.

De tio som gripits för att han spionerat för Rysslands räkning i USA förklarade sig tidigare i veckan skyldiga till spioneri i en domstol i New York.

Eftersom de inte bedömdes utgöra någon säkerhetsrisk förhandlade USA fram en utväxling där spionerna byttes mot fyra högt uppsatta ryssar som dömts för att ha spionerat för USA:s räkning i Ryssland.

Men två av ryssarna som nu tvingas lämna USA, Vicky Pelaez och Juan Lazaro, har en 17-årig son som inte omfattas av utväxlingen. Han är studerar musik på stipendium och stannar nu kvar i USA sedan föräldrarna flugits därifrån.

– Han är 17 år gammal och konsertpianist. Han var ett underbarn och studerar nu musik vid ett konservatorium och konst vid en erkänd skola, säger familjens advokat till tv-kanalen ABC.

Det är nu oklart när Juan Jose Lazaro kommer att få se sina föräldrar igen. De tio spionerna fick varsin flygbiljett av USA men det är oklart var i Ryssland de kommer att bo när de landar.

– De är väldigt nervösa och stressade nu, förklarar familjens advokat.

ARTIKELN HANDLAR OM