En man som kan vara rolig

Cecilia Gustavsson om Micael Bindefelds sommarprat i P1

NYHETER

Festfixaren drog i gång med att prata om sin kärlek till pelargoner. Då förstod jag: Här är en man som kan vara rolig.

Obs, jag är inte ironisk.

Foto: magnus liam karlsson
Pelargonälskare Micael Bindefelds avslöjande att han är kleptoman – när det gäller pelargonskott blev ett småskoj och gulligt stycke.

Micael Bindefeld började nämligen med att avslöja att han är kleptoman – när det gäller att snatta pelargonskott. Och det blomintresse som egentligen är ointressant (förlåt alla pelargonälskare) blev ett småskoj och gulligt stycke.

Sedan kom han oundvikligen in på karriären. Alltifrån hans första egna stora festinbjudan – av Sighsten Herrgård – och hur viktig den kändes. Till hur han längre fram fick åka taxi med Clint Eastwood till ett gym, och umgås med idolen Dionne Warwick. Det var fascinerande att höra att stjärnorna på den tiden inte hade med sig varken livvakter eller en hord pr-människor.

Micael Bindefeld har sagt inför programmet att han har svårt att berätta för mycket om sitt privatliv, men att han försökt vara personlig.

Bland annat fick vi veta hur provocerande det kan vara med en festfixare som är helnykterist. Intressant att höra hur mycket han fått försvara sig.

Varför dricker han inte då? Undrar kanske ni som inte lyssnade. Jo, han gillar inte smaken.

Bindefeld beskrev sig som en symbol för yta och glamour. Här försökte han krossa den bilden. Bland annat genom att berätta om besök i koncentrationsläger och om sin relation med sin pappa. Och ja – det blev personligt och oväntat.

Men efter att ha lyssnat på ganska många ”Sommar” måste jag konstatera att en och en halv timme är väl långt. Ofta blir det en del utfyllnad. Kanske ta bort en kvart till nästa år, P1?

FAKTA

Första meningen

”Jag lider av kleptomani.”

Sista meningen

”En gång när jag blir lika gammal som morfar, då ska jag ägna all min vakna tid åt att bara ta hand om min trädgård.”

3 typiska låtval

1 ”Månsken i augusti – Lena Philipsson

2 ”Paparazzi” – Lady Gaga

3 ”Starman” – David Bowie