Prinsens kurva

Kungen: Klart att det alltid är tråkigt när det inte går som man tänkt sig

1 av 5 | Foto: Foto: Maria Ström
Sladdar av banan Carl Philip hade flyt från start under fredagens tävling på Falkenbergs motorbana, men i en av banans sista kurvor körde han av banan.
NYHETER

Fredagens tävling kunde inte ha börjat bättre för Carl Philip.

Men när pappa kungen kom till Falkenbergs motorbana i går brast det för prinsen – som körde av på första varvet.

– Det är alltid tråkigt när det inte går som man tänkt sig, säger kungen.

I går avgjordes det första av helgens två lopp i Porsche Carrera Cup på Falkenbergs motorbana.

Och prins Carl Philip hade flyt från start. Efter stabil körning under tävlingens kvalificeringsheat placerade han sig på plats nio av 17 tävlande.

– Han kör enligt de mål vi har, säger Janne Flash Nilsson, stallchef för Flash Engineering.

Strax före själva tävlingsloppet anlände kungen till motorbanan i en blå Ferrari 456 tillsammans med en av sina adjutanter.

På gott humör

Kungen var på gott humör och verkade fokuserad på tävlingen.

På frågan om vad han trodde om prinsens chanser ryckte han på axlarna och svarade kort:

– Det får vi se.

Sedan smet han snabbt in i ett av racingstallets tält där Carl Philip väntade. Den tidigare så fokuserade prinsen verkade plötsligt märkbart påverkad av pappas närvaro. Redan inför uppvärmningsvarvet drabbades han av ett genant tjuvstopp när han lämnade depån.

Tappade kontrollen

Missödena slutade inte där. Efter en actionspäckad start där prinsen tidigt körde till sig en bra position, tappade han plötsligt kontrollen över bilen. I en av banans sista kurvor prejades han av en annan förare och hamnade i gruset utanför banan. Efter kollisionen vällde rök ut från bilens undersida och Carl Philip tvingades in i depån för reparation av bilen.

– Han är inte blyg för att ge sig in i fighterna, säger Johan Meissner, pressansvarig för prinsens stall.

”Sådant som händer”

Efter racet körde prinsen direkt in i garaget och vägrade tala med de medier som samlats för att prata med honom. I stället var det kungen som åtog sig uppdraget att svara på Aftonbladets frågor.

– Det var som ett vanligt racinglopp och det här är sådant som händer. Det var väldigt tight där borta, säger han och pekar mot kurvan där prinsen körde av.

Vad tyckte prinsen själv om sin insats?

– Det är klart att det alltid är tråkigt när det inte går som man tänkt sig. Men han kom åtta och det är ett bra utgångsläge inför i morgon.

Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist sågs inte till under fredagens lopp. I onsdags träffades dock prinsen och några av hans vänner från racingstallet på Harrys i Varberg. Med dem var enligt uppgift en brunhårig ung kvinna.

– Det var en brunett, och söt var hon. Men om det var Sofia eller inte, vet jag inte, säger Varbergsprofilen Geta Lööf som var på plats.