22-åring dömd för våldtäkt mot barn

NYHETER

En 22-årig idrottsledare från södra Stockholm dömdes i dag för övergrepp mot 16 pojkar.

Mannen, som bland annat åtalats för ett fall av våldtäkt mot barn, dömdes till tre år och sex månaders fängelse.

Han ska även betala flera hundratusen kronor i skadestånd.

Mannen var tränare i en lagidrott.

Därigenom kom 22-åringen i kontakt med flera pojkar i åldrarna 11 till 16 år. Vid sidan om de pojkarna hittade han även andra pojkar via nätet, där han besökt sajter som Play-Ahead, Facebook och MSN.

Skickade sexfilmer

Övergreppen uppdagades i vintras sedan några av pojkarnas föräldrar upptäckt innehåll i sina barns datorer som tydde på att mannen gett pojkarna förslag om sexuella handlingar och även skickat filmer med sexuellt innehåll.

Då, i februari, rörde det sig om sex pojkar som utsatts.

Men kammaråklagare Maria Gylder trodde redan då att härvan skulle komma att bli än större.

– Det finns många potentiella målsägare (offer) här. Jag tror att utredningen kommer att ta hela våren, sa Gylder till TT i februari.

16 barn är offer

Under våren har antalet offer växt och när mannen nyligen ställdes inför rätta åtalades han för att på olika sätt ha ofredat 16 stycken pojkar. Det värst utsatta offret var bara tolv år när han bland annat tvingades onanera framför 22-åringen.

I dag föll domen i Södertörns tingsrätt.

22-åringen, som har erkänt det mesta han åtalas för och medgivit ”en svårkontrollerad sexuell dragningskraft till yngre pojkar”, döms till tre års och sex månaders fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, sexuella övergrepp mot barn och flera fall av ofredande av barn.

Han ska även betala 180 000 kronor i skadestånd till ett av offren, 10 000 kronor till ett annat, och sedan summor på mellan 5 000 och 10 000 kronor till de övriga offren.