Misstänkt mord i Nynäshamn – man anhållen i Danmark

NYHETER

En man har hittats avliden i en lägenhet i centrala Nynäshamn.

Den avlidne mannen hittades efter att en man i 45-års åldern varit i kontakt med dansk polis under måndagen.

– Det är inte ett färskt ärende, vi vet inte när han dött, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

En 45-årig man i Danmark berättade plötsligt för den danska polisen att det fanns en död person i en lägenhet i centrala Nynäshamn.

Rubricerat som mord

Polisen i Södertörn lokaliserade lägenheten och gick in. Polispatrullen på plats kunde mycket riktigt bekräfta att det finns en, ännu ej identifierad, avliden man i lägenheten och polisen har rubricerat händelsen som mord.

– Polisens tekniker är på plats och är uppe i lägenheten som ligger mitt i centrala Nynäshamn ovanför butiker och restauranger, säger Aftonbladets Erika Rydberg på plats i Nynäshamn.

Död sedan en tid

Lägenheten som den avlidne hittades i är nu avspärrat av polis och dörrknackning i området har påbörjats.

Vad som har orsakat den ännu ej identifierade mannens död är i skrivande stund oklart. Dock så ska mannen varit avliden sedan en tid tillbaka.

– Obduktionen får visa hur länge mannen varit avliden, men det är inte ett färskt ärende. Han har inte avlidit de senaste timmarna, säger Hesam Akbari till Aftonbladet vid 14.30-tiden på tisdagen.

Förbereder förhör

Den 45-åriga mannen anhålls av dansk åklagare under måndagskvällen och åklagare i Sverige har under dagen begärt om att få honom utlämnad till Sverige. Den nu anhållna mannen är europeisk medborgare.

– Det är inte en svensk som sitter anhållen, men det hade varit intressant att få personen utlämnad hit. Vi börjar förbereda inför kommande förhör, säger Hesam Akbari.

ARTIKELN HANDLAR OM