Kvinna saknas efter bröllop

Polisen hittade hennes mobil och tunika i vattnet

NYHETER

Glädjefesten byttes i tragedi.

Mitt under sin systers bröllop försvann den 27-åriga kvinnan spårlöst.

Nu befarar polisen att hon är död.

Foto: Foto: Bengan Zettergren/Gotlands tidningar
letar En 27-årig kvinna försvann från en bröllopsfest på östra Gotland natten till i söndags. Hennes tunika och telefon har hittats i havet.

Polis och kustbevakning har sökt i fyra dygn efter 27-åringen från skånska Knislinge.

Kvinnan befann sig i Katthammarsvik på östra Gotland för att fira sin systers bröllop i lördags. De hade hyrt in sig på ett pensionat för att hålla själva festen. Tidigare under dagen hade vigseln ägt rum i en kyrka på norra delen av ön.

Tog hand om barnen

27-åringen tog under kvällen hand om de barn som fanns med på festen. Men klockan ett på natten upptäckte gästerna att barnen var ensamma och att kvinnan saknades. Sedan dess har ingen sett henne.

Eftersom stranden bara ligger 150 meter från festlokalen koncentrerade polisen sina spaningar dit.

Hittade mobilen

Kustbevakningen flög över området och i söndags hittade de kvinnans mobiltelefon och hennes blå tunika femtio meter ut i vattnet. I går eftermiddag hittades ytterligare ett av hennes plagg på ungefär samma plats.

Polisen hade förhoppningar om att kvinnans mobiltelefon skulle hjälpa dem att ringa in hur hon hade rört sig innan hon försvann. Men det har den ännu inte gjort.

Befaras vara död

– Vi fick fram ett område som var ganska oändligt. Och det hjälper oss inte så mycket, säger Lisa Koblanck, kriminalinspektör på Gotlandspolisen.

De jobbar nu i stället med att kartlägga hennes senast ringda samtal och att förhöra bröllopsgästerna om deras iakttagelser. Men eftersom kvinnan inte påträffats befarar polisen att hon är död.