Var sjukskriven – och sålde sin egen fru

39-årig hallick fälld

NYHETER

Han var sjukskriven och utbränd – och hallick.

Nu har 39-åringen dömts till ett års fängelse efter att ha sålt kvinnor i minst sex olika städer.

En av dem var hans fru.

Mannen bedrev sin koppleriverksamhet ifrån hemstaden i Norrland, men därifrån skickade han de fem olika kvinnorna runt om i Sverige för att sälja sex.

Nu har han dömts till ett års fängelse för koppleri. Något som kammaråklagaren Anna Uddenberg – som yrkat på tre års fängelse – inte är helt nöjd med.

– Jag hade åtalat för grovt koppleri och tycker jag har bevisningen för det, säger hon till Aftonbladet.

Annonserade på text-tv

Genom annonser på kanal 5:s text-tv och på sajten Sthlmstjejer hade mannen lockat sexköpare – och i vissa fall körde han själv långa sträckor för sälja kvinnor. Under ett års tid såldes sexuella tjänster bland annat i Sundsvall, Östersund, Stockholm, Uppsala, Norrköping, Linköping och Söderhamn.

– Det är framför allt i hans egen lägenhet där verksamheten bedrevs. Men han har också åkt runt med dem och de har tagit in på hotell, säger Anna Uddenberg.

Sålde sin fru

39-åringens egna fru var en av de kvinnor som utnyttjades – men hon flydde landet innan rättegången inleddes. Även en av de andra kvinnorna som sålts har lämnat Sverige och inte velat medverka i utredningen.

I Östersunds tingsrätts dom mot mannen konstateras att det är oklart hur mycket pengar han tjänat på verksamheten, och därför kan man inte konstatera att brottet är grovt. Men åklagaren menar att han levt ett flådigt liv bekostat av sexverksamheten.

– Han har spelat på hästar, spelat på kasino och gått på krogen. Utifrån den inkomst han haft som sjukskriven menar jag att han tjänat rätt mycket pengar på verksamheten för att finansiera det livet, säger Anna Uddenberg.

Kommer att överklaga

När kammaråklagaren läst igenom domen ordentligt kommer beslutet om den ska överklagas eller inte, men mycket talar för att det görs.

– Förmodligen kommer jag att göra det, för jag tycker att den är felaktig.

ARTIKELN HANDLAR OM