Littorin bröt tystnaden – via mejl och Facebook

1 av 2 | Foto: Foto: Urban Andersson
Uppdaterade sin status Littorin bröt tystnaden genom en mejlintervju i Dagens Nyheter. Han skrev också på Facebook, där han berättade att han ”tar en välbehövlig paus och loggar ut.”
NYHETER

En intervju per mejl och ett Facebookmeddelande.

Så hanterar Sven Otto Littorin frågorna efter den plötsliga avgången.

Flera bedömare anser att Sven Otto Littorin borde ha framträtt i egen person när han förklarade sin ståndpunkt kring det påstådda sexköpet. Flera av deltagarna i Aftonbladets expertpanel önskar sig också fler svar än de som ex-ministern gav i sin mejlintervju med Dagens Nyheter.

Var tvungen att säga något

Men experterna är överens om att han var tvungen att bryta tystnaden för att hantera den affär som enligt mätningar minskar förtroendet för statsminister Reinfeldt och som dessutom är en svår personlig prövning för Littorin.

I går skrev Littorin ett meddelande på Facebook där han tackade sina vänner för stödet efter avhoppet. Han hänvisade där till DN-interjvun och meddelade att han mår ”efter omständigheterna bra”.

”Jag loggar ut för ett tag”

”Nu tar jag en välbehövlig paus och hoppas ni har förståelse för att jag loggar ur ett tag framöver”, skrev han.

Rättelse:

I artikeln uppgavs tidigare att Sven Otto Littorins Facebook-inlägg raderats. Detta är felaktigt. Aftonbladet beklagar den oriktiga uppgiften.