Fängelse för tvångstatuering

NYHETER

Två Hells Angels-män från Västsverige döms till fängelsestraff för att ha tvångstatuerat en före detta gängmedlem.

Fyra män frias från åtal för rån.

Tvångstatueringen skedde på Hells Angels gård i Gunnilse utanför Göteborg den 12 augusti i fjol. En gängmedlem, tidigare med en hög ställning i HA:s Göteborgsklubb, hade uteslutits. Då fick han ordet "OUT" samt dagens datum tatuerat på sin högra arm.

Lydde 46-åringen

På torsdagen dömdes den 41-årige man som utförde tvångstatueringen till en månads fängelse för misshandel och narkotikabrott i Göteborgs tingsrätt. Han är en så kallad prospect i klubben.

41-åringen anses ha stått under inflytande av en 46-årig man, fullvärdig medlem i Hells Angels Göteborg. "Mitt ord är lag", skall han ha yttrat. Två månaders fängelse för anstiftan av misshandel, olaga tvång och stöld blir domen.

Efter misshandeln åkte fyra HA-män hem till den uteslutne medlemmens lägenhet i Olskroken i Göteborg. Där tog de guldföremål och annat till ett värde av 60 000 kronor. Bland de fyra fanns 46-åringen.

Rånåtal ogillas

Åtalet för rån mot de fyra männen ogillas av Göteborgs tingsrätt, bland annat eftersom situationen inte var hotfull nog. Däremot döms 46-åringen för stöld.

Domen är en del i det rättsliga efterspel som följt på polisens stora tillslag mot HA-gården i Gunnilse i maj i år. De åtalade har nekat till brott och hänvisat till interna överenskommelser inom klubben.

TT