29-årig svensk misstänks vara knarkkung i Thailand

Polisen hittade laboratorium med droger i garaget

Foto: Foto: Channel 3 Thailand
Greps Den 29-årige mannen flyttade till Thailand förra året. I går greps han – med kylen full av egenproducerad narkotika.
NYHETER

Den 29-årige mannen flyttade till Thailand i oktober förra året.

I går greps han – med kylen full av egenproducerad narkotika.

Enligt thailändsk polis misstänks nu mannen för att vara en stor knarkkung med en inkomst på över 700 000 kronor i månaden.

Mer än två kilo av den illegala drogen ”Ya Ice” – en speciell sorts metamfetamin – fanns i kylskåpet, förpackat i små påsar, när polisen stormade den svenske 29-åringens hus i den thailändska staden Rayong i går.

Man hittade även ett laboratorie i husets garage där man tror att drogerna tillverkats.

”Trodde det var diskmedel”

Mannens thailändska fru, som befann sig i huset, hävdade att hon inte visste något om drogerna.

Istället hade hon, enligt egen utsago, levt i tron att det som fanns i mannens påsar var diskmedel.

Tjänar 700 000/månad

Det var i oktober förra året som 29-åringen, hemmahörande i Stockholm, emigrerade till Thailand och bosatte sig i Rayong. Och om man ska tro uppgifterna i thailändsk media har affärerna blomstrat på de dryga nio månaderna.

Enligt den thailändska nyhetssajten News Sanook misstänker polisen att 29-åringen är en mycket etablerad knarksmugglare. Hans primära marknad har varit USA och Europa och man misstänker att han tjänar över 700 000 kronor i månaden på sina onlineaffärer. Enligt sajten misstänks han också för samröre med Hells Angels.

”Vi följer ärendet”

UD:s pressjour bekräftar gripandet:

– En 29-årig svensk medborgare är frihetsberövad i Thailand. Han greps i Rayong i går misstänkt för produktion och distribution av narkotika. Vi står i kontakt med thailändska myndigheter och följer ärendet, säger Joakim Larsson vid UD:s presstjänst.