Man anhållen för mord på 2-åring

NYHETER

En 24-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en 2-årig pojke.

Barnet dog i måndags.

– Mannen har gjort vissa medgivanden om att han använt våld mot pojken, säger polisens presstalesman Tony Georgson till Aftonbladet.

Pojken fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping i måndags, där man kunde konstatera att han avlidit.

– Pojken hade skador på kroppen som inte verkade stämma och som snabbt gjorde att vi misstänkte att allt inte stod rätt till, säger Tony Georgson.

Avled av yttre våld

Barnet skickades på obduktion och i går kom resultatet.

– Rättsläkaren tittade på pojkens skador och sedan fick vi besked om att det här har han inte kunnat åsamka sig själv utan skadorna har uppkommit genom yttre våld, säger Tony Georgson.

Efter flera förhör med människor i pojkens omgivning kom intressanta uppgifter fram till polisen. De ledde snart till att en 24-årig man greps och anhölls.

– Mannen är närstående till pojken, vi kan i nuläget inte kommentera på vilket sätt, men han finns i pojkens närhet och är på sannolika skäl misstänkt för att ha utsatt honom för det här, säger Tony Georgson.

”Vissa medgivanden”

Inledande förhör har hållits med 24-åringen.

– Han har gjort vissa medgivanden om att han använt våld mot barnet, säger Tony Georgson.

Förhöret gjordes utan den misstänktes försvarsadvokat, Anders Kihlstedt, som via ombud hälsar till Aftonbladet att han ännu inte haft möjlighet att träffa sin klient.

24-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Åklagaren kan senast begära mannen häktad vid lunchtid på lördag.