Jesus fångad på satellit

Konstnär återskapar bibeln med hjälp av Google Earth

BIBLISKA VYER James Dives bilder är kollage av bilder han klippt ihop från Goolge Earth. Till vänster ligger Adam och Eva och till höger delar Moses på vattnet. Klicka på bilden för en större version.
NYHETER

LONDON. Hur såg det ut när Röda havet delade sig och när Jesus korsfästes?

Nu kan du se de bibliska händelerna på Google Earth.

I alla fall nästan.

Bilden föreställer Jesus på korset.

Den australiensiske konstnären James Dive, 31, har med hjälp av en dator återskapat några kända bibliska skeenden. Han ägnade tre månader åt att hitta de platser där händelserna ska ha utspelat sig och har sedan gjort fotomontage som liknar de bilder som tas med satelliter av Google Earth, skriver Daily Mail.

”Ser äkta ut”

– Med det här verket kände vi att tekniken i dag tillåter oss att se de händelser som har, eller inte har, ägt rum och få dem att framstå som dramatiskt äkta, säger James Dive till tidningen.

”Satellitbilderna” visar bland annat hur det såg ut när Jesus korsfästes och när Moses delade Röda havet. Ett annat ”foto” ska vara taget strax innan Adam och Eva blir utslängda ur Edens lustgård. Gemensamt för bilderna är att de är collage och inte alltid stämmer rent geografiskt.

Portades

– Till exempel anände jag delar av Niagarafallet, öken och Röda havet till ”Moses-verket”. Det är även roligt att notera att ”Eden” är fotat över Belgien, säger James Dive.

Bilderna ställdes nyligen ut i Chicago och sågs av många kritiker som utställningens höjdpunkt.